TÜRKİYE SAĞLIK HİZMETLERİ KALİTE VE AKREDİTASYON ENSTİTÜSÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğinde, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü Bilgilendirme Toplantısı düzenledi.

Diş Hekimliği Fakültesi tarafından organize edilen toplantıya; KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezgin Zeren, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Emel Koçak, Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Dekanı Prof. Dr. Sultan Güçlü ile dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

T.C Sağlık Bakanlığı Ağız ve Diş Sağlığı Dairesi Başkanı ve KSBÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Emre Korkut moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda, TÜSEB Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel ile TÜSEB Proje Yönetimi ve Destek Daire Başkanlığı Yüksek Biyomühendis Mehtap Sert konuşmacı olarak yer aldı.

5 Aralık Kadın Hakları gününü kutlayarak açılış konuşmalarına başlayan Rektör Prof. Dr. Tekin, "TÜSEB çok ciddi fonksiyonlar üstlendi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlıkta dünyada tanınır olma vizyonu var. Nitelikli ve dünyada ses getirecek iş yapmak istiyorsanız mutlaka akredite olmanız lazım. Hocalarımız bu konularda bilgilendirme yapacaklar. Bu organizasyon için Emre Korkut hocamıza ve buraya kadar gelen değerli hocalarımıza, tüm katılımcılarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Toplantı kapsamında konuşmacılar tarafından alanlarına ilişkin farklı konularda sunumlar yapıldı.