BEYİN ÖLÜMÜ TESPİTİ DONÖR BAKIMI VE AİLE GÖRÜŞMESİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Kütahya Şehir Hastanesinde, “Beyin Ölümü Tespiti Donör Bakımı ve Aile Görüşmesi Eğitimi” düzenlendi.

Başhekimlik Toplantı Salonu’nda düzenlenen programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Türkiye’nin uluslararası alanda canlı organ naklindeki başarısından bahsederek, “Canlı karaciğer naklinde birinci, canlı böbrek naklinde ise beşinci sıradayız. Bugünkü tema o yüzden çok güzel. Beyin ölümü donör bakımı ve aile bilgilendirmesi, hepsi bir zincir. Burada önemli olan bizim yapmamız gereken donör sayısını artırmak. Amacımız beyin ölümü gerçekleşmiş hastalarımızdan, organlarını bağışlatmasını sağlayıp diğer hastalara ulaştırmak. 2023 yılında, yaklaşık 30 bin kişi farklı organ nakli bekliyordu. Bu kişiler güzel haber bekliyor. Bir kişin güzel haber alması dünyasını değiştiriyor. O yüzden organ bağışı bilgilendirmesi büyük önem taşıyor.” şeklinde konuştu.

Diğer açılış konuşmalarını Kütahya Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Emre Aydın, Kütahya İl Sağlık Müdürlüğünden Doç. Dr. Ensar Durmuş ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Hüseyin Hüseyin Bozdemir yaptı.

Akademisyen ve sağlık personelinin katlım sağladığı program, konuyla ilgili sunumlarla devam etti.

BEYİN ÖLÜMÜ TESPİTİ DONÖR BAKIMI VE AİLE GÖRÜŞMESİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ