YERLİKAYA KANSER BİYOLOJİSİ ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı (AD) Başkanı Prof. Dr. Azmi Yerlikaya, Kocaeli'de düzenlenen TuPA Uluslararası Proteomik Kongresi / 6. Ulusal Proteomik Kongresi'ne davetli konuşmacı olarak katıldı.

Kongrede "Ubiquitin-Proteasome System: Its Role in Cancer Development, Resistance Mechanisms, and New Treatment Strategies" başlıklı bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Yerlikaya, kanser biyolojisi ve tedavisine yönelik yürüttükleri güncel araştırmalar hakkında bilgi verdi.

Ayrıca Prof. Dr. Yerlikaya, KSBÜ Tıbbi Biyoloji AD doktora programı öğrencisi Semih Şeker ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Emrah Okur ile birlikte "HRI Activator and Proteasome Inhibitor Combination Effects on Bortezomib-Resistant Cells" başlıklı bir bildiri sundu. Bu çalışma, bortezomib dirençli prostat kanseri hücrelerinde HRI aktivatörü ve proteozom inhibitörü kombinasyonunun etkilerini değerlendirdi.

YERLİKAYA KANSER BİYOLOJİSİ ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ