MS HASTALARI İÇİN FARKINDALIK SEMİNERİ DÜZENLENDİ

MS Farkındalık Günü kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin (KSBÜ) öğretim üyelerinin de yer aldığı “Uzmanlar ile MS Sohbeti” etkinliği gerçekleşti.

Kütahya MS Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe KSBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Dekanı Prof. Dr. Sultan Güçlü, Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalından (AD) Dr. Öğr. Üyesi Dursun Ceylan, SBF Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra Kiloatar ve Hemşirelik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Sema Üstündağ, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Ali Osman Altınay, Klinik Psikolog Esma Akyıldız ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Toplumda MS bilinirliğini artırabilmek ve farkındalığı geliştirebilmek için düzenlenen programda, ilgililere bu hastalık konusunda bilgilendirme yapıldı. Nöroloji AD’den Dr. Öğr. Üyesi Ceylan, Türkiye genelinde 80 bin MS hastası olduğunu belirterek, Kütahya Şehir Hastanesinde de yaklaşık 1.100 hastanın multidisipliner yaklaşımla takip ve tedavilerinin devam ettiğini ifade etti.

MS HASTALARI İÇİN FARKINDALIK SEMİNERİ DÜZENLENDİ