5.TÜRK ADLİ BİLİMLER KONGRESİ’NE KATILIM

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Adli Tıp ve Adli Bilimler bölümleri öğretim elemanları ve öğrencileri, 16-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında Ordu’da düzenlenen 5. Türk Adli Bilimler Kongresi’ne katıldı.

Kongrede, Üniversitemiz Adli Tıp Anabilim Dalından Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüdaverdi Küçüker “Aile içi şiddet izlem merkezi: Pilot proje uygulaması“ başlıklı çalışması, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yiğit “Kütahya ilinde 2020-2021 yıllarında trafik kazası yaralanmaları nedeniyle verilen adli raporların retrospektif değerlendirilmesi“ başlıklı sözel bildirisi ile Adli Bilimler Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Nurdan Sezgin “Öznitelik seçimi yapılan kulak biyometrik verisinden lojistik regresyon yöntemi kullanılarak cinsiyet sınıflandırılması” başlıklı sözel bildirisiyle katılım sağladı. Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Serel Özmen-Akyol ile yapılan bu çalışma sözel bildiri kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı. Adli Bilimler yüksek lisans öğrencimiz Sema Erez "Otopsiye sanal yaklaşım: Virtopsi" başlıklı poster çalışmasını ve Adli Bilimler lisans öğrencimiz Ceren Aydoğan "Adli Antropolojide Yapay Zekâ Kullanımı" başlıklı poster çalışmasını sundu.

5.TÜRK ADLİ BİLİMLER KONGRESİ’NE KATILIM