ADLİ BİLİMLER BÖLÜMÜNDE İLK TEZLİ YÜKSEK LİSANS MEZUNİYETİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Adli Bilimler Bölümünde ilk tezli yüksek lisans mezuniyeti gerçekleşti.

KSBÜ Adli Bilimler Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Harun Şener'in danışmanlığını, Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nebile Dağlıoğlu’nun ikinci danışmanlığını üstlendiği "Anabolik-Androjenik Steroidler’in Atık Sularda Tespiti İçin Yöntem Validasyonu ve Yöntemin Gerçek Atık Su Örneklerine Uygulanması" konulu tez çalışması, öğrenci Berfin Sude Ertaş tarafından başarıyla savunuldu.

Danışman Dr. Öğr. Üyesi Şener tarafından yapılan açıklamada, “Atık sulardan anti-doping maddelerinin analizine odaklanan çalışmanın ülkemizde ilk defa yapılmasından dolayı pilot çalışma özelliği taşımaktadır. Bu çalışmayla halk sağlığı ve güvenliği için tehdit oluşturan steroid maddelerinin atık su epidemiyolojisi ile analizi için yöntem geliştirilmesi ve yöntemin gerçek örneklere uygulanması amaçlanmıştır. Gelecekte yapılacak araştırmalar için önemli katkılar sunan bir kaynak olacağı düşünülmektedir.” denildi.

ADLİ BİLİMLER BÖLÜMÜNDE İLK TEZLİ YÜKSEK LİSANS MEZUNİYETİ