“ÇÖLYAK HASTALIĞINA MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM” KONULU PANEL DÜZENLENDİ

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü kapsamında Tıp Fakültesi Hekim Sinan Konferans Salonu’nda, “Çölyak Hastalığına Multidisipliner Yaklaşım” konulu panel düzenlendi.

Söz konusu programa, Kütahya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Kırbaç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Emel Koçak, Kütahya Çölyak Derneği Başkanı Nuray Sayıner ve dernek üyeleri, akademisyenler, sağlık çalışanları, hastalar ve yakınları ile öğrenciler katıldı.

Dekan Prof. Dr. Fatma Emel Koçak’ın açılış konuşmasının ardından panelde çölyak hastalığına dair farkındalığı artırmak ve hastaların yaşam kalitelerini iyileştirmek amacıyla bir araya gelen doktor, diyetisyen ve hemşirelerden oluşan konuşmacılar, davetlilerle etkinlik boyunca çölyak hastalığı hakkında güncel bilgileri paylaşarak; hastalığın belirtileri, teşhisi, hasta bakımı ve günlük yaşamda gluten içermeyen bir diyeti sürdürmenin önemi hakkında bilgi verdiler. Ayrıca çölyak hastalığının psikolojik etkileri ve sosyal uyum süreçleri gibi konular da ele alınarak bu hastalıkla mücadelede multidisipliner bir yaklaşımın önemi bir kez daha vurgulandı. Son olarak çölyak hastalığının yönetiminde farklı disiplinlerin birlikte çalışmasının gerekliliğine dikkat çekildi.

“ÇÖLYAK HASTALIĞINA MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM” KONULU PANEL DÜZENLENDİ