KÜTAHYA ŞEHİR HASTANESİ HASTA KABULÜNE BAŞLADI

Kütahya Şehir Hastanesi tıbbi cihazların test süreçlerinin başarıyla tamamlanmasının ardından bugün itibarıyla hasta kabulüne başladı.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Zeren, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Emel Koçak ve Genel Sekreter Kutlu Önal ile birlikte bugün itibarıyla hasta kabulüne başlayan Kütahya Şehir Hastanesini ziyaret etti.

Ziyaret programında Kütahya Valisi Musa Işın başta olmak üzere; Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Ünkoç, Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Emre Aydın ile protokol üyeleri ve basın mensupları yer aldı.

Vali Musa Işın modern bir sağlık tesisi inşa edildiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Işın ayrıca öğle saatlerine kadar 500 hasta kabulü yapıldığını da söyleyerek Kütahya için hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Tekin hastanenin hizmete girmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Kütahya’nın sağlık konusunda daha iyi noktalara gelmesi için İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Üniversitemiz hekimleri, her zaman olduğu gibi Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonu altında Şehir Hastanemizde de çalışarak halkımıza hizmet vermeye devam edeceklerdir. Ben tekrar bu modern tesisin inşasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, Kütahya için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ünkoç hastane hakkında teknik bilgiler vererek, “Tesisimiz 510 yatak kapasitesine sahip olup Yoncalı’da fizik tedavi için ayrıca 100 yatağımız mevcut. 180 bin m’ alana sahibiz. 122 poliklinik, müştemilatıyla birlikte 180 odamız bulunmakta. 510 yatak içerisinde 79’u yoğun bakım yatağıdır. 20 ameliyathanemiz ile hizmet vermekteyiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hasan Emre Aydın ise hastanenin cerrahi ve dahili branşlarda hizmet vereceğini söyleyerek, planlanan ameliyatların gün içinde gerçekleştirileceğini belirtti.

Ziyaret kapsamında protokol tarafından poliklinikler ve servisler incelendi.

KÜTAHYA ŞEHİR HASTANESİ HASTA KABULÜNE BAŞLADI

Ziyaret kapsamında protokol tarafından poliklinikler ve servisler incelendi.