8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİK PROGRAMI DÜZENLENDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinde (SBF) Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü (KAÇAUM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlik Programı düzenlendi.

Programa KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin Başta olmak üzere; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Zeren, SBF Dekanı Prof. Dr. Sultan Güçlü, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Emel Koçak, Kütahya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, Kütahya Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Unutkan, Kütahya İl Jandarma Komutanlığı personelleri, dekan yardımcıları, akademisyenler, idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Tekin bugünün önemli bir gün olduğunu vurgulayarak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Rektör Tekin konuşmasına şöyle devam etti: "Üniversite olarak kadın ağırlıklı bir üniversite olduğumuzdan bugün bizim için ayrıca anlamlı bir gün. Bütün dinlerde ve toplumlarda kadınlara ayrıca bir önem verilmiş. Günümüz dünyasında maalesef savaşlar devam ediyor. En yakın örneği Gazze. Ben Gazze'de yaşananlara savaş demiyorum, bu bir soykırım. Burada da en çok mağduriyeti yaşayan kadın ve çocuklarımız maalesef. Ülkemizde kadına yönelik şiddet konularında önemli girişimler yapıldı. Bizlerin farkındalığı artırması da bu noktada ayrıca bir önem arz ediyor. Hiç şiddetin olmadığı, kadınlarımızın şiddete uğramadığı ve mağdur edilmediği bir toplum olabilmeyi temenni ediyorum. Farkındalık oluşturmak adına geldiğiniz için hepinize ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Programda konuşan SBF Dekanı Prof. Dr. Sultan Güçlü, Kadınlar Gününün tarihine değinerek, "Hepimizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Dünyamızın birçok bölgesinde süren savaşlarda oluşan insani krizin yükünü maalesef kadınlarımız çekiyor. Hepinizin emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Daha güzel bir dünya için kadınlar olarak her birimize fazlasıyla ihtiyaç var." dedi.

Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nigar Çelik de konuşma gerçekleştirerek, savaşın ağırlığının olduğu bir yılın yaşandığını, bu kapsamda Savaş ve Kadın üzerine bir program hazırladıklarını belirtti.

Program kapsamında KSBÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Süheyla Aliustaoğlu, Kütahya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Psikolog Seda Karpuz ile Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Komisyonu Başkanı Av. Esin Özak Sezengöz tarafından 'Kadın ve Savaş' temasında sunumlar yapıldı.

Program sonunda konuşmacılara protokol tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİK PROGRAMI DÜZENLENDİ