“EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME KURSU” GERÇEKLEŞTİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Sürekli Eğitim Merkezinin (SEM) düzenlediği “Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Kursu” gerçekleşti.

Kursa, KSBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF), Tıp Fakültesi ve MYO öğretim elemanlarından oluşan toplam 33 akademisyen katıldı.  Programda eğitimci olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesinden Doç. Dr. Sevim Ulupınar, Doç. Dr. Emine Şenyuva, Doç. Dr. Gönül Bodur, Dr. Nil Küçük Yüceyurt ve KSBÜ SBF’den Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Savcı yer aldı. Eğitimde, öğrencilerin ders kazanımlarına yönelik (bilişsel/duyuşsal/devimsel) ölçme ve değerlendirme yöntemlerinin özellikleri, geçerli ve güvenilir test-sınav hazırlama ilkeleri, doğru ve güvenilir ölçme araçlarının hazırlaması, uygulama sınavlarının yöntemi ve değerlendirilmesi gibi konu paylaşımlarının yanı sıra birçok eğitim etkinliği de yer aldı. Ayrıca grup çalışmaları kapsamında test-sınav hazırlama etkinliği yapıldı.

Kursun sonunda eğitimcilere KSBÜ-SEM Müdürü Prof. Dr. Sultan Güçlü tarafından teşekkür belgesi, katılımcılara ise katılım belgeleri takdim edildi.

“EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME KURSU” GERÇEKLEŞTİ