UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE KÜTAHYA’YA ÖNEMLİ BİR CİHAZ KAZANDIRILDI

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ve Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilimize kazandırılan LCMS/MS Doğrulama Yöntemi ile Yasa Dışı/Kötüye Kullanılan Madde ve Toksikolojik Analiz Laboratuvarı Tanıtım Toplantısı gerçekleşti.

Toplantıya Kütahya Valisi Musa Işın, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (KDPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve diğer protokol üyeleri ile beraber davetliler katıldı.

Toplantıda laboratuvar kapsamındaki cihazın uyuşturucuyla mücadelede önemi konusunda protokol üyeleri ve bilim insanları tarafından konuşmalar gerçekleştirildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ ÖNCELİKLİ GÜNDEMİ: UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

İçişleri Bakanlığının uyuşturucuyla mücadeledeki önemli çalışmalarından bahseden Vali Musa Işın, Kütahya’da da bu konuda ciddi operasyonların yapıldığını belirterek yapılan başarılı çalışmalardan söz etti. Vali Işın, uyuşturucuyla mücadelede önemli katkı sağlayacak olan cihazın Kütahya’ya kazandırılmasından ötürü emeği geçenlere teşekkür etti.

TÜRKİYE’DE AZ SAYIDA BULUNMAKTA

Sağlık Bakanlığında görev yaptığı dönemde bu cihazı/laboratuvarı yaygınlaştırma adına çalışmalara başladıklarına değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Tekin, ülkemizde az sayıda bulunan laboratuvar kapsamındaki ileri teknolojik cihazı Kütahya’ya kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Rektör Tekin, cihazın hassas ölçümü dolayısıyla uyuşturucuya karşı mücadelede büyük avantaj sağlanacağını belirterek cihazın düşük miktarda uyuşturucu kullanımını bile ayrıntılı çözümleyebildiği bilgisini paylaştı. Tekin konuşmasını özetleyerek, “Amacımız gençlerimizi madde kullanmaktan korumak, ülkemizi korumak.” dedi.

Tanıtım toplantısında ayrıca Sağlık Bakanlığı Tetkik ve Teşhis Hizmetleri Daire Başkanı Dr. İbrahim Karakuş, Kütahya İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Biyokimya Anabilim Dalından (AD) Prof. Dr. Fatma Emel Koçak, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, Adli Tıp AD Başkanı Prof. Dr. Hüdaverdi Küçüker, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları AD Başkanı Doç. Dr. Kader Semra Karataş ve Rotakim Firması Yetkilisi Emre Bıyıklı konuşma ve sunum gerçekleştirdi.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE KÜTAHYA’YA ÖNEMLİ BİR CİHAZ KAZANDIRILDI

İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ ÖNCELİKLİ GÜNDEMİ: UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE