“10 EKİM DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü tarafından “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü” kapsamında etkinlik düzenlendi.

Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı (AD) öğretim üyeleri ve son sınıf öğrencilerinin görev aldığı etkinlikte, SBF’deki öğrencilere ve öğretim üyelerine ruh sağlığı günü ile ilgili bilgi aktarımında bulunuldu.

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonunun 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü temasını 2023 yılı için "Ruh Sağlığı Evrensel Bir İnsan Hakkıdır" olarak belirlediğini belirten Psikiyatri Hemşireliği AD Başkanı Doç. Dr. Havva Gezgin Yazıcı; dünya genelinde sekiz kişiden birinin fiziksel sağlıklarını, refahlarını, başkalarıyla olan kişiler arası ilişkilerini, mesleki ve ekonomik faaliyetlerini etkileyebilecek ruhsal sağlık sorunları yaşadığını ifade etti.

Etkinlikte ayrıca Arş. Gör. Dr. Rahime Aslan ve Öğr. Gör. Esra Karabulut tarafından öğrencilere ruhsal olarak sağlıklı bireyin özellikleri anlatıldı.

“10 EKİM DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ