KSBÜ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE ADIM ÜNİVERSİTELERİNİN KALİTE BİRİMLERİ BİR ARAYA GELDİ

ADIM Üniversitelerinin Yükseköğretimde Kalite süreçlerini yürüten birimleri çevrimiçi ortamda bir araya geldi.

9-11 Haziran 2022 tarihinde yapılan ADIM Üniversiteleri Rektörler ve 1. İdari Grup Toplantısına katılan kalite birimleri, çevrimiçi ortamda bir araya gelerek, bu toplantıda alınan kararlar üzerinde çalıştı.

Toplantıyı koordine eden üniversitemiz Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Bahar Çelik, “ADIM Üniversiteleri Birliği, hem yeni kurulan hem de uzun süredir faaliyet gösteren üniversitelerden oluşan bir birliktir. Bu nedenle ADIM Kalite Koordinatörleri olarak bir araya gelip, kalite süreçleri konusunda yaşadığımız sorunları dile getirdik. Ayrıca Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) kurumsal dış değerlendirme, kurumsal izleme ve kurumsal akreditasyon süreçlerine dâhil olan üniversiteler bu süreçlere yönelik tecrübelerini aktardırlar. Yapılan bilgi alışverişi sonrasında ADIM Üniversiteleri olarak ortak bir platform oluşturarak, iyi uygulama örneği olabilecek süreçlerimizi ve bu süreçlere ilişkin dokümanlarımızı bu platform üzerinden paylaşarak birbirimize destek olacağız. Bundan sonra online olarak daha sık bir araya gelerek her toplantıda bir gündem maddesini ele alacağız” dedi.

Toplantı sonunda öğrenci temsilcilerinin de bu toplantıda yer alması gerektiğine karar verildi. Toplantı, katılımcıların iyi dilek ve temennileri ile sona erdi.

KSBÜ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE ADIM ÜNİVERSİTELERİNİN KALİTE BİRİMLERİ BİR ARAYA GELDİ