KÜTAHYA’YA DEĞER KATAN ÜNİVERSİTE: KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'da 30 Ağustos 1922-2022 Büyük Zafer’in 100. Yılı Etkinlikleri ve Kütahya Toplu Açılış Töreni'ne katılarak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinden (KSBÜ) de bahsetti. KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu da programda hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törendeki konuşmasında, "İstiklal mücadelesini Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde Anadolu'ya taşıyan milletimiz varını yoğunu ortaya koyarak hazırladığı ordusuyla, Kocatepe ve Dumlupınar'da yeni bir destanın girizgahını yapmıştır. Samsun ile başlayıp Ankara'da TBMM'nin açılışıyla dünyaya resmen ilan edilen bu sürecin her aşaması küllerinden yeniden doğan bir milletin uyanışının sembolüdür. Oldukça zor ve zahmetli bir sürecin ardından ordumuz yine bir cuma günü 25 Ağustos'ta nihai zafer için son hazırlıklarını tamamlamıştır. Kocatepe'den başlayıp Dumlupınar'a uzayan büyük taarruz sonrası bu millet, o imanlı yürekleriyle imansızları İzmir'den denize döktü. Mücadelenin sadece silahla, parayla değil, imanla, kararlıkla azimle kazanıldığını herkes gördü.” dedi.

Erdoğan, Kütahya’daki hizmetlerden ve yatırımlardan bahsederken, KSBÜ’nün önemine de değindi. Gerçekleşen toplu açılış töreni kapsamında KSBÜ Dil ve Konuşma Bozuklukları Uygulama ve Araştırma Merkezinin açılışı da gerçekleşti.

KÜTAHYA’YA DEĞER KATAN ÜNİVERSİTE: KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ