DÜNYA KÜLTÜR MİRASINA VERDİĞİ KATKI NEDENİYLE MÜTEŞEKKİRİZ

Çoban Ressam olarak bilinen Halil Kırkıl, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’yu ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Kavuncu Kırkıl’ın önemli eserleri olduğuna dikkat çekerek, “Kendine ait geliştirdiği bir ekol ile dünya kültür mirasına muhteşem eserler bırakıyor. Kendisine dünya kültür mirasına verdiği katkı nedeniyle müteşekkiriz.” dedi.

Çoban Ressam’ın oğlu Üzeyir Kırkıl’ın da yer aldığı ziyarette, Çoban Ressam yaptığı çalışmalardan ve ilham kaynaklarından bahsetti.

Ressam Kırkıl yaptığı açıklamada “Yaklaşık 30 senedir resim yapıyorum. Resimlerimde doğayı çalışıyorum. Ressamlık hayatımda Hüseyin Yüce hocamdan ilham aldım. Şimdi de Bayram Yıldız hocamın yardımlarını görüyorum. Aynı zamanda KÜSAD üyesiyim. Çalışmalarıma devam ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Kavuncu Halil Kırkıl’ın Naif Ressam olarak da bilindiğini hatırlatarak, “Kendinden kaynak alan Halil abimiz köyünde, kendi evinde kurduğu atölyesinde, ilham aldığı Hüseyin Yüce üstadın eserlerinden şu anda kendi iç dünyasından yansıyan ve doğanın bu kadar renkli bu kadar güzel, kendine ait geliştirdiği bir ekol ile dünya kültür mirasına muhteşem eserler bırakıyor. Artık tanınmıyor diyemeyeceğim. Bu alanda çalışan koleksiyonerler tarafından da bilinen bir ressamdır. Kendisine dünya kültür mirasına verdiği katkı nedeniyle müteşekkiriz. Üniversitemizde ağırlamış olmaktan da mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

DÜNYA KÜLTÜR MİRASINA VERDİĞİ KATKI NEDENİYLE MÜTEŞEKKİRİZ