“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİ BİR DİJİTAL SEFERBERLİK DÖNEMİ OLARAK İLAN EDİYORUM”

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleşen “Forum Metaverse” programına katıldı. ATO Congresium'da gerçekleşen programda katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki dönemi bir dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum.” dedi.

Fiziksel dünyayı sanal dünya ortamında hayata geçiren ‘metaverse’ kavramı AK Parti ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda ele alındı.

Herkesin Nevruz’unu tebrik ederek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları şu şekilde:

-Baş döndürücü bir devrime bizzat şahitlik ettik.

-Metaverse ve benzeri mecralar belki de torunlarımızı da aşıp onların evlatlarının ayrılmaz birer parçası olacak.

-Dünya dijital teknolojiler üzerine inşa edilen bir yöne doğru dolu-dizgin gidiyor. Dijital dünyada da asıl olan kendi gücümüzdür.

-Kendi gençlerimizi bu kaçınılmaz geleceğe en güçlü ve doğru şekilde hazırlamalıyız.

-Bugün dijital dünyanın ne kadar kotu bir görünüme sahip olduğunu işin içindekiler biliyor. Bize düşen kaotik dijital iklimde kendi insanlarımıza, evlatlarımıza sahip çıkmak.

-Yazılımdan pazarlamaya dijital mecralarda doğup gelişen şirketlerimizin sayısı giderek artıyor.

-Bizim elimizde çok daha kıymetli kaynaklar var. Her türlü zorluğun üstesinden gelebilmek defalarca ispatlamış bir insan gücüne sahibiz.

-Teknoloji temelli girişim yapan her evladımız pek çok teşvik ve girişimle cesaretlendiriyoruz.

-Dijital dünyada da kendi altyapınıza insan gücüne sahip değilseniz felaketin eşiğindesiniz demektir.

-Toplantımızı sloganı olan “Gelecek onu tasarlayana aittir” ifadesini çok isabetli buluyorum.

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİ BİR DİJİTAL SEFERBERLİK DÖNEMİ OLARAK İLAN EDİYORUM”

-Baş döndürücü bir devrime bizzat şahitlik ettik.