BEŞTEPE’DE 14 MART TIP BAYRAMI PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ

T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği gerçekleşti.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinden (KSBÜ) Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın ve Prof. Dr. Duygu Perçin Renders’in de katılım sağladığı programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yaptı.

Erdoğan, Tıp Bayramı dolayısıyla, “Hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik ediyorum. Salgın döneminde sağlık sistemimizin ayakta tutulması için gayret gösteren sağlık çalışanlarımızın tamamına şükranlarımı sunuyorum.” diyerek başladığı konuşmasında şu bilgileri paylaştı:

- Sağlık Bakanlığı döner sermaye dağıtım sistemi, döner sermayeden ödeme yapılmayan hastane kalmayacak şekilde etkinleştirilecek.

- Sağlık çalışanlarının ücretlerinde yaptığımız iyileştirme, emekliliklerine de yansıyacak.

- Tüm sağlık mensuplarının muayene, teşhis ve tedaviye ilişkin uygulamaları nedeniyle ceza soruşturması açılabilmesi kurul iznine bağlı olacak.

- Merkezi yönetim bütçesinden performans ödemeleri için ilave kaynak aktarılarak sağlık personelinin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılacak.

- Sağlık personelinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordroyla ödenmesi temin edilecektir.

- Ülkemiz artık dünyanın en üst ligine yükselmiştir. Şimdi bu ligin de zirvesinde yer almanın mücadelesini veriyoruz.

BEŞTEPE’DE 14 MART TIP BAYRAMI PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ