KSBÜ KOORDİNASYONUNDA ADIM ÜNİVERSİTELERİ TTO’LARI BULUŞTU

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi koordinasyonunda Adım Üniversiteleri Konsorsiyumunda olan 19 üniversitenin teknoloji transfer mekanizmalarının yöneticileri bir araya geldi. Toplantı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güven ve Öğr. Gör. Dr. Alper Efe moderatörlüğünde geniş katılımla gerçekleşti.

2001 yılında kurulmuş olan ve 19 yükseköğretim kurumundan oluşan Adım Üniversiteleri daha önce “Adım Toplantıları” adı altında farklı kategori ve katılımcı profillerinde birçok iş birliği toplantıları gerçekleştirmişti. 25-27 Kasım 2021’de Burdur’da yapılan Rektörler ve İdari Grup Toplantısında ADIM Üniversiteleri Teknoloji Transfer Ofisleri ve benzeri mekanizmalar arasında iş birliği yapılması kararlaştırılmıştı.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Adım Üniversiteleri (Dönem) Koordinatörü olarak ilgili karar uyarınca hedeflenen iş birliğini sağlamak için ilk tanışma ve iş birliği toplantısını gerçekleştirdi. Rektör Danışmanı, KSBÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Güven’in açılış konuşması ile başlayan çevrimiçi toplantı Öğr. Gör. Dr. Alper Efe’nin moderasyonunda devam etti. 5’er dakikalık tanıtım konuşmaları ile katılımcılar girişimcilik, proje ve hibe başvuruları, patent, ticarileşme, fikri haklar, üniversite-sanayi iş birliği, şirketleşme gibi konularda mevcut durumlarından ve gelecek projeksiyonlarından bahsettiler. Adım Üniversiteleri teknoloji transfer mekanizmalarının çok yönlü iş birliğine yönelik toplantıları belirlenen gündemler ekseninde devam etmesi ön görülüyor.

KSBÜ KOORDİNASYONUNDA ADIM ÜNİVERSİTELERİ TTO’LARI BULUŞTU