KSBÜ TIP FAKÜLTESİ FARK YARATIYOR

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyeleri son zamanlarda yaptıkları başarılı ameliyatlarla sıkça gündeme geliyor. Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın, Ekspres gazetesine yükseliş hakkında özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin sağlık temalı ilk devlet üniversitelerinden bir olan KSBÜ’deki çalışmalar, son zamanlarda sıkça gündeme gelmeye başladı. Gerek sağlık hizmetleri olsun gerek eğitim olsun, Tıp Fakültesinin bölgedeki ağırlığı gün geçtikçe hissediliyor.

“TEMEL AMAÇ: TOPLUM SAĞLIĞINI EN ÜST DÜZEYDE TUTMAK”

2018 yılından itibaren KSBÜ çatısı altında yükselişe geçen Tıp Fakültesinin temel amaçlarından bahseden Dekan Prof. Dr. M. Cem Algın, “Temel amacımız toplum sağlığını en üst düzeyde tutmak ve iyi hekimler yetiştirmek. Tıp Fakültemizde sağlıkta ileri teknoloji uygulamaları yakından takip edilmektedir. Kanser, rejeneratif tıp ve kök hücre, biyomalzeme, fitoterapi gibi yenilikçi birçok alanda çalışmalar yapılmaktadır. Varlığı ve desteği ile başarının gerçek mimarı Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu.” dedi.

“KANSER TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde nitelikli cerrahi girişimler yapıldığına dikkat çeken Dekan Prof. Dr. Algın, “Hastanemizde alanında yetkin öğretim üyelerimizle genel cerrahi, göz hastalıkları, kulak burun boğaz hastalıkları kalp ve damar cerrahisi, ortopedi ve travmatoloji, beyin ve sinir cerrahisi, çocuk cerrahisi, göğüs cerrahisi, kadın hastalıkları ve doğum, üroloji kliniklerinde nitelikli cerrahi girişimler yapılmaktadır. Özellikle son yıllarda artan kanser vakalarının multidisipliner yaklaşım ile tanı ve tedavisine yönelik başarılı çalışmalar hız kazanmıştır. Kanser tanı ve tedavisi için gerekli olan PET-CT, radyoterapi ünitesi ve medikal onkoloji birimi etkin halde çalışmaktadır. Böylece, hastalarımız başka illere gitmeye ihtiyaç duymadan ilimizde erken tanı ve tedavi hizmeti alabilmekte.” açıklamalarında bulundu.

“İL DIŞINDAN HASTA TALEPLERİ ARTMAKTADIR”

Bazı kliniklerin Kütahya’ya vermiş olduğu hizmetin yanı sıra çevre illerden gelen hastalara da hizmet verdiğini ifade eden Algın, “İç hastalıkları kliniğimiz genel dahiliye, endokrinoloji ve metabolizma, gastroenteroloji, hematoloji, medikal onkoloji, yoğun bakım alanlarında vermiş oldukları nitelikli sağlık hizmeti ile ilimiz ve çevre illerden müracaat eden hastalara hizmet vermektedir. Aynı şekilde kardiyoloji, göğüs hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, acil tıp, dermatoloji, klinikleri üstün başarıları ile hem ilimiz hem de bölgemize yıllardır hizmet vermektedir. Her geçen gün il dışından da hasta talepleri artmaktadır.” dedi.

ÖNEMLİ TEDAVİLER KÜTAHYA’DA GERÇEKLEŞMEKTE

Beyin damar tıkanıklıklarında önemli başarılar gösteren “İnme Merkezine” de değinen Algın, “Son yıllarda ön plana çıkan ve Nöroloji kliniğimiz bünyesinde hizmet vermekte olan, yeni kurulan ‘İnme Merkez’ ile beyin damar tıkanıklığı gelişen hastaların tedavileri ilimizde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, radyoloji kliniğimiz rutin görüntüleme hizmetleri ve girişimsel radyoloji alanında multidisipliner yaklaşımla hastalıkların tedavisinde başarılı sonuçlar elde etmektedir.” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIN RUH SAĞLIĞI ÖNCELİKLİ

Kütahya ve bölgede önemli bir konuma sahip olan Vefa Psikiyatri Kliniğinden bahseden Dekan Algın, “İlimiz ve bölgemiz için önem taşıyan psikiyatri, çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları klinikleri 50 yatak kapasiteli Vefa Hastanemizde rutin sağlık hizmetlerinin yanında alkol ve uyuşturucu madde bağımlıları tedavisinde deneyimli öğretim üyelerimiz ile nitelikli sağlık hizmeti vermektedir. Aynı yerleşkede çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları ile adli tıp birimimizin faaliyet gösterdiği ‘Çocuk İzlem Merkezinde’ çocukların muayene ilk adli ifadeleri alınmakta, travmatize olmuş, belirli bir anksiyete ve endişe içinde olan aileler ve çocukları il dışına gönderilmemekte, ilimizde gerekli adli işlemleri gerçekleştirilmektedir.” diye konuştu.

“VAR OLAN ÜNİVERSİTE HASTANELERİ İÇERİSİNDE TERMAL SAĞLIK UYGULAMALARINA SAHİP TEK HASTANE”

KSBÜ’nün müstakil Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine sahip sayılı üniversitelerden biri olduğunun altını çizen Dekan Algın şöyle konuştu: “Var olan üniversite hastaneleri içerisinde termal sağlık uygulamalarına sahip tek hastane olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Söz konusu hastane, bu zorlu süreçte ağırlıklı olarak pandemi hizmeti veren hastaneye dönüştürülmüş, özellikle göğüs hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji kliniklerinin desteği ile pandemi ile ilgili ilimizde önemli bir ihtiyacı karşılamıştır. Pandemi sürecinde Aile Hekimliği ve Halk Sağlığı Anabilim Dalımız saha çalışmaları, evde sağlık hizmetleri ile dikkat çekmiştir.”

“ÖĞRETİM ÜYESİ BAŞINA 3 ÖĞRENCİ”

Eğitim akreditasyon müracaatını gerçekleştirdiklerini belirten Algın, “Alanında yetkin öğretim üyelerimiz tarafından verilen nitelikli sağlık hizmetlerinin yanında eğitim standartlarımızı iyileştirmek için eğitim akreditasyon müracaatımızı gerçekleştirdik. Bu sayede eğitim öğretim faaliyetlerimizin uluslararası denkliği için gerekli standartları sağlamış olacağız. Bu arada fakültemizde öğretim üyesi başına 3 öğrenci düşüyor. Bu Türkiye ortalaması için ciddi bir rakam.” dedi.

KSBÜ’nün gelişmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Algın şunları söyleyerek sözlerine son verdi: Tıp Fakültemizin akademik ve idari personeline, varlığı ve desteği ile başarının gerçek mimarı Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya, özellikle eğitim akreditasyon ile ilgili zorlu süreçte gösterdiği özveri ve üstün başarı için Dekan Yardımcımız Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Tekşen’e ve yıllardır destekleri için Fakülte Sekreterimiz Sema Barutçu’ya şükranlarımı sunuyorum.”

KSBÜ TIP FAKÜLTESİ FARK YARATIYOR

“TEMEL AMAÇ: TOPLUM SAĞLIĞINI EN ÜST DÜZEYDE TUTMAK”

“KANSER TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

“İL DIŞINDAN HASTA TALEPLERİ ARTMAKTADIR”