“HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN”

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen, Tip 1 diyabetli çocuklar için alınan “Sürekli Kan Şekeri Ölçümü Cihazı Sensör Dağıtımı Programı”na katıldı. Programda KSBÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı (AD) Başkanı ve aynı zamanda Kütahya Tip 1 Diyabetliler Derneği Başkanı Prof. Dr. Veysel Nijat Baş’ın da katkılarıyla Tip 1 diyabet hastası 83 çocuğa sensörlü şeker ölçüm cihazı verildi.

Programda Kütahya Valisi Ali Çelik başta olmak üzere Kütahya protokolü, iş adamları, Tip 1 Diyabet Hastası çocuklar ve aileleri yer aldı.

Vali Çelik, “Kütahya'mızın birlik ve beraberliği, Tip-1 diyabetli 83 çocuğumuzun mücadelesine destek oldu. Çocuklarımız şeker ölçümünde parmak delme ihtiyacını ortadan kaldıran sensöre artık ücretsiz ulaşacak. Projemize hayat veren iş insanlarımıza ve STK’larımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Nijat Baş ise, “Birçok ilin önündeyiz. Birçok ilden arkadaşlarımla görüşüyorum. Kütahya’nın bu aşamada olması, bütün evlatların parmak delme sorununu hallediyor olması, büyük başarı bizim için. Tip 1 diyabet hastalığı çocukluk çağının en sık kronik endokrin ve metabolik hastalığı. Günde 4 defa insülin yapılması gerekiyor ki aileleri bu rakamı 8'lere 10’lara daha fazla rakamlara da çıkarabiliyor. Onların yaşamlarına inanılmaz bir dokunuş bu. Uzun vadede evlatların gözlerini koruyacağız, böbreklerini koruyacağız, hepsi için çok iyi olacak, canları yanmayacak. Şartlar daha iyi olma yönünde gidiyor ama yine de istediğimiz yer değil. Ölçüm yapmak insülin kullanmak için yer bulmakta zorlanıyorlar ama bu sensör sayesinde o sorunu da aşacak evlatlar. Her şey çocuklarımızın sağlığı için.” şeklinde konuştu.

“ARACILIK YAPAN HERKESE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Prof. Dr. Veysel Nijat Baş hocamızın üniversitemiz bünyesine katılmasıyla Kütahya’da ilk defa çocuk endokrinoloji alanında hizmet verilmeye başlanmıştır. Hocamız hastanede yürüttüğü sağlık hizmetlerinin yanı sıra bir sosyal sorumluluk üstlenerek kendi alanındaki Tip 1 diyabetli çocuklar ve aileleri ile yakın bir temas kurdu. Onların sorunlarını çözmek amacıyla da bir dernek oluşturdu ve kendisi de dernek başkanlığını yürütmekte. Bu çocukların sürekli kan ölçümleri ile birlikte kan şekerlerini ayarlama ihtiyaçları var. Bunun için parmaklarını delmeden cilt üstünden sürekli yapılan bir ölçüm tekniği ve cihazı ile birlikte gün boyunca hem kan şekerlerini ölçmek hem de buna bağlı olarak çocukların sağlıklarının bir tehlikeye girmeden yaşamlarını konforlu bir şekilde sürdürmelerini sağlamak, diğer taraftan da ailelerine büyük bir rahatlık getirmeyi sağlayan özel bir cihaz var. Bu cihazın temini ile ilişkili konu Sayın Valimize iletildi. Sayın Valimiz büyük bir duyarlık gösterdi ve ilimizin iş adamlarını topladı. Çok kısa bir süre içerisinde iş adamlarımızın hamiyetperver, yardımsever davranışları ile birlikte Kütahya'da bulunan tüm Tip 1 diyabetli çocuklarımız için bu cihazlarla ilgili gereken bedel kısa süre içerisinde toplandı. Bugün böyle bir mutluluğa tanık olduk. Ben buna aracılık yapan Sayın Valimiz başta olmak üzere hamiyetperver iş adamlarımıza il sağlık müdürümüze ve ailelerinin önüne düşüp bu işe öncülük yapmış olan Veysel Nijat Baş hocamıza samimi şükranlarımı sunuyorum.”

Cihazların sağlanmasına aracılık edenlere teşekkür plaketleri takdim edildi. Ardından İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından söz konusu cihazın dağıtımı gerçekleştirildi.

“HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN”

“ARACILIK YAPAN HERKESE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”