YÖK’TE TIP VE SAĞLIK EĞİTİMİ BAĞLAMINDA ÜNİVERSİTE HASTANELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, YÖK’te düzenlenen “Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Tıp ve Sağlık Eğitimi Bağlamında Üniversite Hastaneleri Çalıştayı”nda panel yöneticisi olarak yer aldı.

Başkan Erol Özvar’ın başkanlığında düzenlenen çalıştaya, YÖK üyeleri, bünyesinde tıp fakültesi bulunan devlet üniversitelerinin rektörleri, dekanlar ve ilgili akademisyenler katıldı. Açılış konuşmasını Başkan Özvar yaparak, Türkiye’deki sağlık eğitimi hakkında genel bilgi verdi.

PANEL YÖNETİCİLİĞİNİ REKTÖR KAVUNCU YAPTI

YÖK Başkanı Özvar’ın konuşmasının ardından çalıştayın öğleden önceki oturumuna geçilerek, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun yöneticiliğinde “Üniversiteye Ait Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Üniversite Hastanesi) Bulunmayan ve Sağlık Bakanlığına Bağlı Hastanelerle Afiliasyonu Bulunan Devlet Üniversitelerinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu ilk panel gerçekleştirildi.

Çalıştayın öğleden sonraki ikinci oturumunda ise Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ın yöneticiliğinde “Üniversiteye Ait Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Üniversite Hastanesi) Bulunan Devlet Üniversitelerinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu ikinci panel düzenlendi.

Her iki panelde de farklı üniversitelerden rektörler konuşmacı olarak yer alarak, konuya ilişkin mevcut durumlarına dair bilgiler verdiler. Panellerin bitiminde konuya ilişkin katılımcılardan gelen soru, öneri ve temenniler alınarak karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.

Çalıştayda alınan kararların, ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşılarak birer eylem planı haline gelmesi hedefleniyor.

YÖK’TE TIP VE SAĞLIK EĞİTİMİ BAĞLAMINDA ÜNİVERSİTE HASTANELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

PANEL YÖNETİCİLİĞİNİ REKTÖR KAVUNCU YAPTI