TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Genel Sekreter Kutlu Önal ile birlikte Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açılışı’na katıldı.

Açılışta Hava Er Eğitim ve Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, Okul Müdürü Mehmet Ali Anatoprak, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı.

Protokol üyeleri tarafından kurdeleler kesilerek açılış gerçekleştirildi ve öğrenciler tarafından hazırlanan projeler incelendi.

PROTOKOL İMZALANDI

Açılış öncesi Müdür Mehmet Ali Anatoprak, Müdür Yardımcıları Rabia Dündar ve İbrahim Balbay ile görüşen Prof. Dr. Kavuncu, okul hakkında bilgiler aldı. Ardından KSBÜ ile Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi arasında Eğitimde İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokolle üniversitemiz ve söz konusu lise arasında bilimsel ve sosyal iş birliğinin sağlanması amaçlanıyor.

“GENÇLER BANA HER ZAMAN HEYECAN VERMİŞTİR”

Açılış öncesi lise öğrencileriyle söyleşi gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Kavuncu, öğrencilere kendi akademik serüveninden bahsederek, “Gençler bana her zaman heyecan vermiştir. Geleceği ile karar verme aşamasında olan öğrencilerimize nasıl yardımlarımız olabilir konusunda konuşmak istiyorum. Dönem dönem toplumun ihtiyacına göre değişen unsurlar oluyor. Dünya ve yaşam çok farklı yerlere gidecek. Geçmişten bugüne teknoloji ve öğrenim teknikleri de değişti. Üniversite eğitimine sizi gelecek hayata hazırlayan bir altyapı olarak bakarsanız daha doğru olur. Artık küresel dünya ile rekabet edebilecek durumda olacaksınız. Bu rekabette avantajlı olmanın koşulları neler diye bakacak olursak Etrafınızdaki gelişmelerden haberdar olmanız gerekiyor. Sistemli ve disiplinli çalışmanız gerekiyor. Elinizdeki imkanları güçlü tutun. Herkesle birlikte bugün geçerli olanlar yerine yarını inceden kestirmeye çalışın. Alanında en iyi olan insanlarla o mesleği konuşun. Gelecekte avantajlı olacak yerleri kim daha ince kestirirse o bir adım daha öne çıkar." dedi.

YABANCI DİL ÖĞRENMENİN ÖNEMİNDEN BAHSEDİLDİ

Öğrencilere yabancı dil öğrenmenin öneminden bahseden Kavuncu sözlerine şöyle devam etti: “Yabancı dil öğrenmeniz şart. Yabancı dilsiz olmuyor bazı şeyler artık. Tıp okuyabilirsiniz ama robotik kodlamayı da öğrenebilirsiniz. Uzaktan eğitime pandemi döneminde adapte olabilenler bir adım daha öne çıktı. Bazı derslerin online olabileceğini biz anladık. Üniversitemizde elektronik ortamda sınav oluyor öğrencilerimiz. Sınav sonuçlarına göre çeşitli analizlerde bulunuluyor.”

“GERMİYAN KAMPÜSÜNDE MUHTEŞEM BİR ÜNİVERSİTE PROJESİ YAPTIK”

Üniversitemizin bölünerek kurulan bir üniversite olduğunu ifade eden Kavuncu, “Üniversitemiz sıfırdan kurulan bir üniversite değil. Bizim çok önemli bir çalışma alanımız var. Hastanelerde bizim üniversitemizin bir eğitim alanı oldu. Germiyan Kampüste muhteşem bir üniversite projesi yaptık. Orada da asıl değerini bulacak bir kampüs yükselecek. Yani orada bir sağlık kampüsünü tamamlamayı tam anlamıyla düşünüyoruz. Önemli sayıda öğretim üyesi bünyemize katıldı. Her okulumuzda her anabilim dalında nitelikli bir eğitim kadrosuna ulaşıldı. Tıp Fakültemizde asistan bazında düşünülürse hoca başına 3 öğrenci düşüyor. İmkanlar ve fiziksel laboratuvarlar açısından da gelişiyoruz. Bizde doluluk sorunu yok. Geçen sene yatay geçişle ilgili kontenjan açmıştık. Üniversitemizde 70 civarında kontenjan açmıştık. İki bin başvuru aldık.” açıklamalarında bulundu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN EN İYİ OLMASI İÇİN ÇABALIYORUZ”

Adli Bilimler Bölümü gibi üniversitemizde yeni açılan bölümlerin önemine de değinen Kavuncu sözlerine şöyle devam etti: "Kendi üniversitemiz adına biz, bize gelen öğrenciyi hangi alanda okuyorsa en iyi olması için çabalıyoruz. Gelecekte de üniversitemiz daha iyi olacak. Üniversitemizde girmek, üniversitemizle ilgili sormak istediğiniz şeyler olursa kapımız açık.”

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

PROTOKOL İMZALANDI

“GENÇLER BANA HER ZAMAN HEYECAN VERMİŞTİR”

YABANCI DİL ÖĞRENMENİN ÖNEMİNDEN BAHSEDİLDİ