KSBÜ VE DPÜ SON DURAĞI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından birlikte kullanılan Evliya Çelebi Kampüsünde; Tıp Fakültesi ve KYK Zafertepe Kız Öğrenci Yurdunun çevresinde bulunan halk otobüsleri son durağı ve hayrat çeşmesi açılışı gerçekleşti.

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu başta olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Köse, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, KSBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, KSBÜ Genel Sekreteri Kutlu Önal, Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Aziz Gürbüz, Kütahya Çeşme ve Pınarları Koruma Derneği Başkanı Hasan Ünal, hayrat çeşmesini yaptıran aile adına Fatma Özen, üniversite personelleri ve davetliler katıldı.

“BURADA ÜÇ KURUMUN ÖNEMLİ EMEĞİ VAR”

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Kavuncu, otobüs durağıyla ilgili, “Burada bir iş birliği var. Burada üç kurumun önemli emeği var. DPÜ buranın altyapısını gerçekleştirdi. Belediyemiz buranın asfaltlanması işini üstlendi. Biz de üst yapıyı üstlendik.” dedi.

“SAĞLANAN İMKANLAR ÖNEM TAŞIYOR”

Üniversitelerin Kütahya’ya farklı yönlerden katkıları olduğunu ifade eden Rektör Kavuncu, “Bu katkılardan en göze görüneni, vatandaş nezdinde hayat bulanı; buradaki öğrenci ve personelin Kütahya ile ilgili olan sosyal yaşama, kültürel yaşama ve ekonomik değere olan katkılarıdır. Bu değeri artırmak sadece üniversitelerin yapacağı eğitim ya da hoca takviyesi ile olmuyor. Sağlanan imkanlar önem taşıyor. Ulaşım bunların başında geliyor.” şeklinde konuştu.

“HAYRA VESİLE OLAN AİLEYE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kavuncu yapılan hayrat çeşmesi ile ilgili şunları söyledi: “Bizim bir inancımız var. Bazı hayırlar var ki öldükten sonra da devam eden hayırlara giriyor. Bugün de hayır sahibi aile adına yapılan bir hayır var. Bu hayra vesile olan yakınlarına, aile büyüklerine ve dernek başkanı Hasan Bey’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kütahya halkına, üniversitemize, öğrencilerimize hayırlı olsun.”

Konuşmalar sonrası kurdele kesimi ile açılış gerçekleşti.

KSBÜ VE DPÜ SON DURAĞI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

“BURADA ÜÇ KURUMUN ÖNEMLİ EMEĞİ VAR”

“SAĞLANAN İMKANLAR ÖNEM TAŞIYOR”

“HAYRA VESİLE OLAN AİLEYE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Konuşmalar sonrası kurdele kesimi ile açılış gerçekleşti.