ERKAN GÜRAL UKRAYNA FAHRİ KONSOLOSU OLDU

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Erkan Güral'ın Ukrayna Kütahya Fahri Konsolosu olarak atanma ve konsolosluk ofisinin açılış törenine katıldı.

Törende Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar başta olmak üzere; protokol üyeleri, basın mensupları ve davetliler yer aldı.

"ÜNİVERSİTELER ARASI İŞ BİRLİĞİ İLE BAŞLAYABİLİRİZ"

Açılışı konuşmaları ve atama töreni şeklinde başlayan programda konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu Kavuncu, "Bugün mutlu bir gün. Kütahya adına gurur dolu bir günde bu gururu paylaşmaktan dolayı duyduğum mutluluğu dile getirerek sözlerime başlamak istiyorum. Fahri konsolosluk bir ülke açısından çok prestijli bir temsiliyet aslında.  Ben Sayın Fahri Konsolosumuzun bu görevi hakkıyla yerine getireceğine yürekten inanıyorum. Çünkü ülkemizin dünyada gelişme anlamında çok önemli bir yeri var. Ukrayna da tarihi bağlarımız olan çok önemli bir ülke. Bu iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesinde Kütahya'nın, Fahri Konsolosumuz Erkan Güral’ın payının olması muhakkak da bunun için çok anlamlı. Belki de bu konsolosluk ilk olarak bir üniversiteler arası iş birliği ve anlaşmalarla başlayabilir, taçlanabilir diye düşünüyorum. Bu noktada Sağlık Üniversitesi olarak hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ben bu vesile ile Sayın Fahri Konsolosumuza çalışmalarında başarılar dileyerek, bölgemiz için her iki ülke açısından hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum." dedi.

Ukrayna'nın Kütahya Konsolosluk Ofisi'nin açılışının ardından Güral'a Fahri Konsolosluk Belgesi takdim edildi.

ERKAN GÜRAL UKRAYNA FAHRİ KONSOLOSU OLDU

"ÜNİVERSİTELER ARASI İŞ BİRLİĞİ İLE BAŞLAYABİLİRİZ"