“YENİ KAMPÜSÜMÜZÜN HER SANTİMETREKARESİ ENGELLİLERE ERİŞİLEBİLİR OLACAK”

T.C. Kütahya Valiliği bünyesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü kapsamında program düzenlendi. Programa, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu da katıldı. Rektör Kavuncu, Merkez Kampüs ile ilgili, “Yeni kampüsümüzün her santimetrekaresi engellilere erişilebilir olacak.” dedi.

Kütahya Valisi Ali Çelik başta olmak üzere protokol üyelerinin katıldığı program, Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlendi.

Günün önemine vurgu yapılan konuşmalarda Vali Çelik tarafından, "Engelli bireylerin desteklendiği zaman onların yapabilecekleri bizim yapabileceklerimizin de ilerisine geçiyor. Farkındalığı arttıracak süreçler var. Ancak hep birlikte olursak onların yaşadığı sıkıntıları çözebiliriz." denildi.

Programda, KSBÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Ali Osman Altınay'ın antrenörlüğünü yaptığı, Kütahya Engelliler Umut Spor Kulübü tarafından dans gösterisi düzenlendi. Ayrıca Biyonik Kulaklı İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği minikleri tarafından “Bayrak” şiiri okundu. Çölyak hastalığı ile ilgili Av. Hatice Altıner, “Engelli Sorunları” sunumunu gerçekleştirdi. Sonrasında engelli merkezleri tarafından koro gösterileri yapıldı.

“ALİ OSMAN BEY’E TEŞEKKÜR EDERİZ”

Daha önce de "Erişilebilirlik Belgesi" alan KSBÜ'ye yeni belgelerini Vali Çelik takdim etti. KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptığı teşekkür konuşmasında , "Aslında bunlar yapmamız gereken çok olağan görevler. Bildiğiniz üzere üniversitemiz fiziksel yapılanmasına yeni başlamış durumda. Mevcut binalarımızın tümüne aslında biz erişilebilirlik belgesi aldık. Yeni planladığımız kampüsün ise hiç böyle bir dönüşüme ihtiyacı olmayacak. Yeni kampüsümüzün her santimetrekaresi engellilere erişilebilir olacak. Engelli Öğrenci Birim Koordinatörümüz Ali Osman Altınay Bey’in de erişilebilirlik belgelerini almamızdaki katkısı büyük. Bu belgelerin mimarlarından kendisi. Teşekkür ediyorum.” dedi.

“YENİ KAMPÜSÜMÜZÜN HER SANTİMETREKARESİ ENGELLİLERE ERİŞİLEBİLİR OLACAK”

“ALİ OSMAN BEY’E TEŞEKKÜR EDERİZ”