“ENGELLİLER FARKINDALIK GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, KSBÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Ali Osman Altınay ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü kapsamında Kütahya Rehberlik Araştırma Merkezini (RAM) ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Özel Eğitim Öğretmeni Ali İhsan Yıldırım, Rektör Kavuncu'ya merkezle ilgili bilgiler vererek, sunulan hizmetler hakkında bahsetti.

Rektör Kavuncu merkezde bulunan öğretmenler, üyeler ve aileleri ile de görüşme gerçekleştirerek, "Dünya Engelliler Farkındalık Günü kutlu olsun." dedi.

Prof. Dr. Kavuncu, merkezde faaliyete geçecek Rektörlük binasında açılacak olan Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Dil ve Konuşma Bozuklukları Uygulama ve Araştırma Müdürlüğü hakkında bilgilendirme yaparak, ortak projeler yapılabileceği konusunda gerekli açıklamalarda bulundu.

“ENGELLERİ BİRLİKTE AŞALIM”

Kavuncu ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Engelli bireylerimizin her birinin kendi özellikleri doğrultusunda, onlara gerekli imkanları vererek hem üretime katılmaları hem sosyal yaşama katılmaları önem arz etmektedir. Engelleri birlikte aşalım. Sağlık Üniversitesi olarak da bu konuda kendimize bir görev biçiyor ve birimlerimizle birlikte iş birliği yaparak katkı vermeyi planlıyoruz. Bu kapsamda bu özel günde RAM’ı ziyaret ettik, çalışmalar hakkında bilgi aldık. Daha önce otizmli çocuklarda yürüttüğümüz çalışmaları daha da genişleterek sosyal hizmet birimlerimiz, ergoterapi veya psikiyatri birimlerimiz ile genişletmeyi hedefliyoruz. Hedeflerimiz buradaki çocuklara daha olumlu yönde katkı verebilmek, hayatın içine alabilmektir.”

“ENGELLİLER FARKINDALIK GÜNÜ KUTLU OLSUN”

“ENGELLERİ BİRLİKTE AŞALIM”