KSBÜ’NÜN DÖNEM KOORDİNATÖRÜ OLDUĞU ADIM ÜNİVERSİTELERİ BURDUR’DA TOPLANDI

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin (KSBÜ) koordinatörlüğü ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen ADIM Üniversiteleri Rektörleri ve İdari Grup Toplantısı; üye üniversite rektörleri, akademisyenleri ve idari personellerinin katılımıyla gerçekleşti. ADIM Üniversiteleri çatısı altında toplam 18 üniversite bir araya geldi.

Toplantıya KSBÜ’den Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu başta olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Algın, Genel Sekreter Kutlu Önal, akademisyenler ve daire başkanları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılışta; Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ve Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı (AD) öğretim elemanları tarafından hazırlanan “Burdur Suiti” müzik dinletisi sunuldu.

Toplantı kapsamında MAKÜ Genel Sekreteri Ali Nihat Gündüzalp açılış konuşması gerçekleştirerek Adım Üniversiteleri’nin kuruluşu ve gelişmeleri hakkında bilgi verdi.

“TEMATİK ÜNİVERSİTE KAVRAMI SON DERECE YERİNDE”

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptığı konuşmada, KSBÜ olarak 2021-2024 yılları arası dönem koordinatörlüğünü üstlendiklerini ve birliğin etkin bir şekilde devam etmesi adına bazı çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Rektör Kavuncu sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonunda ülkemizde başlayan ve YÖK tarafından yürütülen misyon, tematik üniversite kavramının son derece yerinde ve haklı olduğunu, ülkemize önemli yararlar sağlayacağını, muhtemelen bu görevin yaygınlaşacağı ve her üniversitemizin de bu anlamda tematikleşeceği kanaatini taşıdığımı belirtmek istiyorum.”

“ÜNİVERSİTELERİN KATKILARINI ÇOK DEĞERLİ BULUYORUM”

ADIM Üniversiteleri Toplantısında üniversitelerin katkılarını çok değerli bulduğunu ifade eden Kavuncu, “Bazı sorunlarımız var, bazı taleplerimiz var. Birbirinden örnek alacağımız iyi uygulama örnekleri de var. Bunun yanında iletişim ihtiyacımız var. Aynı zamanda burada olan tanışmaları da çok önemsiyorum. Böylelikle çok daha kolay irtibat kurulabiliyor. Bir sorun olduğunda konuyu paylaşıp hızlı bir çözüm üretebiliyoruz. Toplantılara katılan ve katkı veren tüm katılımcılara içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu doğrultuda da toplantının verimli bir toplantı olmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile MAKÜ’nün bizlere yapmış olduğu bu güzel ev sahipliği için tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

“BU GÜÇLÜ BİRLİK TÜRK YÜKSEKÖĞRENİMİNİN GELECEĞİ BAKIMINDAN ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPABİLİR”

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ise bu güçlü birliğin Türk yükseköğreniminin geleceği bakamından çok önemli çalışmalar ile katkı sağlayabileceğine dikkat çekerek, “18 üniversitenin her birinin kendisine özgü ortaya koyduğu birçok pratikler, uygulamalar var. Bu uygulamaların karşılıklı etkileşim ile başka üniversiteler tarafından da izlenmesi, gözlemlenmesi, yaşananların paylaşılması, ortak problemler üzerinden ya da ortak vizyon çalışmaları üzerinden geleceğe yönelik stratejilerin oluşturulması halinde çok daha güçlü yapılar ortaya konabilir.” ifadelerini kullandı.

Birliğin diğer üniversite rektörleri de selamlama konuşmaları yaparak, ADIM Üniversitelerinin yapacağı çalışmaların önemine dikkat çektiler.

Tanıtım aktivitelerinin ardından gerçekleşen toplantıda rektörler ve idari birim amirleri, farklı konu ve alanlarda kendi üniversitelerinde yapılan çalışma, deneyim ve bilgileri aktardılar. İş birliklerin de görüşüldü toplantı, iyi niyet temennileri ile sona erdi.

KSBÜ’NÜN DÖNEM KOORDİNATÖRÜ OLDUĞU ADIM ÜNİVERSİTELERİ BURDUR’DA TOPLANDI

“TEMATİK ÜNİVERSİTE KAVRAMI SON DERECE YERİNDE”

“ÜNİVERSİTELERİN KATKILARINI ÇOK DEĞERLİ BULUYORUM”