DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2. BİLİM GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen “2. Bilim Günleri” etkinliği gerçekleşti.

KSBÜ Hekim Sinan Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi yaptı. Çekirdekçi, alanında başarılı olmuş bilim insanlarını KSBÜ’ye davet etmekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya teşekkür etti.

KSBÜ DİŞ HASTANESİ DÜNYADAKİ YENİLİKLERİ UYGULUYOR

Rektör Kavuncu ise yaptığı konuşmada, 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Ağız Diş Sağlığı Haftası’nı kutlayarak sözlerine başlayıp, şunları söyledi: “Diş hekimleri, bu alandaki sağlık çalışanları ve diş hekimleri adaylarımız için önemli bir haftada KSBÜ tarafından etkinlikler düzenlenecek. Eğitim yuvamıza çok değerli duayen hocalarımızı davet ettik. Üniversitemize yakışacak bir hafta düzenlemeye gayret gösterdik. Bu yıl 4. sınıflarımız da var ve 43 diş hekimi öğretim elemanıyla eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıllarda öğretim elemanı sayısı yükselmeye devam edecek. Geçen sene açtığımız Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, yeni teknoloji cihaz ve ekipmanlarla birlikte bugün modern bir diş hekimliği hizmeti veriyor. Bu sistemlerin kurulmasında hocalarımızın büyük emekleri var. Hocalarımızın oluşturdukları projeler, dünyada uygulanan en son sistemler ve yöntemler. Şu anda da bir dijital ve estetik protetik tedavi ünitesi ile ilgili artık son aşamadayız. Deneme çalışmaları tamamlandı. Rutin hizmete doğru ilerliyoruz. Bu demek oluyor ki buradaki öğrencilerimiz, büyükşehirlerdeki fakültelerin sundukları imkanlara burada da ulaşabiliyor. Gerekli bilgiler, deneyimler ve donanımlara sahip oluyorlar. Şu an bulunan laboratuvalar, uygulama birimleri ve yakın zamanda Merkez Kampüste sunacağımız ek bir derslik imkanı ile birlikte arkadaşlarımızın imkanları da genişlemiş olacak.”

Konuşmaların ardından, Bilim Günleri etkinliği sunumlarla devam etti. İlk sunumu diş hekimliği alanında Türkiye’de başarılı çalışmalara imza atan Prof. Dr. Hüsnü Yavuzyılmaz yaptı. Yavuzyılmaz, “Protetik Tedavide; Hasta Hekim ve Teknik Elemana Bağlı Başarısızlıklar” isimli sunumu gerçekleştirdi. Program kapsamında diğer öğretim üyeleri tarafından da sunumlar yapılarak, plaket takdim edildi.

Etkinliğe KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın ve Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri, bilim insanları ve öğrenciler katıldı.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2. BİLİM GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

KSBÜ DİŞ HASTANESİ DÜNYADAKİ YENİLİKLERİ UYGULUYOR