“DOSTLAR” KSBÜ’DE BİLİM KEŞFİ YAPTI

Dostlar Eğitim Kurumları öğrencileri ve öğretmenleri, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesini (KSBÜ) ziyaret ederek, farklı birimlerdeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

KSBÜ Çocuk Akademisi etkinleri kapsamında; Çini Sanatçısı Nida Olçar'ın da eşlik ettiği öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi ve üniversite personelleri tarafından karşılandı.

“İNSANLIĞA FAYDALI BİLİM İNSANLARI OLMANIZI BEKLİYORUZ”

Öğrencilere ilk olarak Öğretim Görevlisi Mehmet Sevim tarafından küçük bir müzik dinletisi düzenlendi. Ardından Hekim Sinan Konferans Salonunda, Rektör Kavuncu bir konuşma gerçekleştirdi. Öğrencilerin güzel bir gün geçirmeleri temennileri ile sözlerine başlayan Rektör Kavuncu, KSBÜ’de yapılan çalışmalardan bahsetti. Kavuncu konuşmasına şöyle devam etti: “Bilime olan merakınızı uyandırabilmeyi çok arzu ediyoruz. Bilimde gelişmeler yaşanabilmesi için sizin aklınıza, çalışmalarınıza ihtiyacımız var. Size tavsiyem, hedeflerinize ulaşmak için bu günlerinizi çok iyi değerlendirin. Gelecekte sizlerden ülkemizi geliştirecek, insanlığa faydalı bilim insanları olmanızı bekliyoruz.” dedi.  Rektör Kavuncu konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Öğrenciler, KUYAM ve diğer birimlerdeki çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra, bu sene eğitime başlayan Adli Bilimler Bölümü öğretim üyeleri ile birlikte olay yeri inceleme konusunu araştırdılar.

Okçuluk- ve ağaç dikme etkinliğinin ardından program sona erdi.

Sınıf Öğretmeni Hülya Candoğan gösterilen ilgi ve alakadan duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Öğrencilere KSBÜ Çocuk Akademisi çalışmaları kapsamında bilimsel deney etkinliklerine katılım belgesi verildi.

“DOSTLAR” KSBÜ’DE BİLİM KEŞFİ YAPTI

“İNSANLIĞA FAYDALI BİLİM İNSANLARI OLMANIZI BEKLİYORUZ”

Okçuluk- ve ağaç dikme etkinliğinin ardından program sona erdi.