KSBÜ TTO BİRİMİ KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ BAŞLADI

Zafer Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunan “KSBÜ Teknoloji Transfer Ofisi Biriminin Yetkinliğinin Artırılması ve Kurumsallaşması” adlı proje ile TTO eğitim ve danışmanlık faaliyetlerine başlandı.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) olarak daha önce 2 farklı proje için fizibilite desteği, 1 proje için de teknik destek programında desteklenen projeler yapılmıştı. KSBÜ’de artan üniversite-sanayi iş birliği ile üniversite kaynaklı buluşların korunarak ticarileştirilmesi ihtiyacı ve araştırmacıların girişimcilik faaliyetlerinin geliştirilmesi için TTO biriminin yetkinliğinin artırılması ve kurumsallaşmasına yönelik eğitim ve danışmanlık etkinliklerinden oluşan proje faaliyetlerine başlandı. Proje kapsamında katılımcı grubuna; kurumsal kimlik çalışması, kurumsallaşma materyallerinin oluşturulması, proje fikri üretilmesi, proje döngüsü yönetimi, ulusal ve uluslararası fon kaynakları, üniversite-sanayi iş birliği süreçleri, FSMH süreçleri ve yönetimi, veri yönetimi, ön kuluçka ekosisteminin oluşturulması vb. başlıklar altında eğitimler veriliyor.

TTO MEKANİZMALARININ İŞLEVSELLİĞİ ARTACAK

Eğitimler sonrasında sürdürülebilir kurumsal bir kimliğin oluşturulması amacıyla teknoloji transfer ofisi kurumsallaşma ve yönetim danışmanlığı hizmeti alınarak bölgede teknoloji transfer mekanizmalarının işlevselliği artırılacak. Proje sonuçlarının hedef gruplar üzerinde sürdürülebilir etkisinin olacağı bekleniyor. Zafer Kalkınma Ajansı destekli proje, Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun başvuru sahipliğinde, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güven ve Öğr. Gör. Dr. Alper Efe’nin yürütücülüğünde devam ediyor.

KSBÜ TTO BİRİMİ KURUMSALLAŞMA EĞİTİMİ BAŞLADI

TTO MEKANİZMALARININ İŞLEVSELLİĞİ ARTACAK