KSBÜ MERKEZ MYO‘NUN AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Merkez MYO’nun açılış töreni gerçekleşti.

KSBÜ’nün dördüncü meslek yüksekokulu olarak faaliyete geçen Merkez MYO’nun Hasta Bakımı Programı'nda yüz yüze eğitim başladı.

TÜRKİYE’DE SADECE 3 TANE HASTA BAKIMI PROGRAMI BULUNUYOR

Eğitim başlangıcı dolayısıyla düzenlenen programın açılış konuşmasını Merkez MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Üyesi Ayşegül Unutkan yaptı. Dr. Unutkan, hasta bakımı programının Türkiye’de sadece 3 tane bulunduğunu vurgulayarak, bunlardan bir tanesinin KSBÜ’de olduğunu ifade etti. Unutkan konuşmasına şöyle devam etti: “KSBÜ Hasta Bakımı programı ile ülkemize ve dünyaya bu alanda profesyoneller yetiştireceğiz. Tüm öğrencilerimize verimli bir eğitim yılı olmasını diliyorum.”

“YÖK TARAFINDAN TALEP GELDİ”

Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, yeni açılan KSBÜ Merkez MYO’da eğitimin başlamasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, Hasta Bakımı Programı ile ilgili şunları söyledi: “Neden böyle bir bölüm açtık. Aslında bir dahaki sene açmayı planlıyorduk. Bu alanda bulunan ihtiyaç doğrultusunda acilen bu bölümün faaliyete geçmesi doğrultusunda, YÖK tarafından talep geldi. Olağanüstü bir hızla gerçekleşti hemen. Bu Türkiye'nin bu alanda ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Sağlık tesislerinde, evlerde öz bakımı konusunda ciddi bir personel ihtiyacı var. Avrupa'da da ciddi bir ihtiyaç var. Burada okurken mümkün olduğunca kendinizi geliştirin. Yabancı dil başta olmak üzere. Kısa zaman içerisinde bölümünüz daha da büyüyecek. Ülkenize bu alanda birer sağlık profesyoneli olarak katkı sağlayın. Yeni eğitim- öğretim yılında başarılar dilerim.”

Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın ve Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Merkez MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Unutkan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

KSBÜ MERKEZ MYO‘NUN AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

TÜRKİYE’DE SADECE 3 TANE HASTA BAKIMI PROGRAMI BULUNUYOR

“YÖK TARAFINDAN TALEP GELDİ”