BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİNE İŞ BİRLİĞİ ZİYARETİ YAPILDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisine sağlık ekosisteminin geliştirilmesi ve çevresel aktörler ile iş birliği amacıyla, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) öğretim üyeleri tarafından çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Yapılan toplantı ve çalışma ziyaretlerine KSBÜ Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güven ve Öğr. Gör. Dr. Alper Efe katıldı.

KSBÜ Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güven özellikle merkezi araştırma laboratuvarları ile güçlü bir altyapıya sahip ve üniversite-özel sektör iş birliğinde özgün modeller ortaya koyan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisine çalışma ziyareti yaptıklarını ifade etti.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlük binasındaki karşılamadan sonra Teknoloji Transfer Ofisi binasına geçildi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Prof. Dr. Harun Mindivan ile gerçekleşen toplantıda öncelikle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Türkiye’nin sağlık temalı devlet üniversitesi olan KSBÜ karşılıklı genel olarak tanıtıldı. Müteakiben TTO Müdürü Mindivan tarafından ofisin birimleri ve akademisyen ve uzmanlardan oluşan organizasyon yapısı hakkında bilgiler verildi.

“BŞEÜ’DE MÜHENDİSLİK ALTYAPISI GÜÇLÜ”

İldeki Ar-Ge merkezi sayısının 3’den 7’ye çıkarıldığını ifade eden Koordinatör Mindivan, Bilecik’in Ar-Ge ve yenilik endeksi sıralamasında lider takipçisi iller arasında olduğunu, her ilin coğrafi konumu, bilimsel, teknolojik, sanayi altyapısının, sosyoekonomik şartlarının farklı olduğundan TTO süreçleri ve organizasyon yapısında ilin parametrelerine göre bir model geliştirilmesi gerektiğini, üniversite olarak özellikle mühendislik altyapılarının güçlü olduğunu ifade etti.

Toplantıya Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden Koordinatör Yardımcısı ve ÜSİ Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Akpınar, Modül 2-4 Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Çongur, Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Seher Sarı katıldı.

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİNE İŞ BİRLİĞİ ZİYARETİ YAPILDI

“BŞEÜ’DE MÜHENDİSLİK ALTYAPISI GÜÇLÜ”