ULUSLARARASI FİRMADAN TAVŞANLI SAĞLIK HİZMETLERİ MYO‘YA ZİYARET

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tavşanlı Sağlık Hizmetleri MYO’nun Dezenfeksiyon, Sterilizasyon ve Antisepsi (DSA) eğitim laboratuvarına sterilizasyon cihazı bağışında bulunan ASP Firması, okula ziyaret gerçekleştirdi.

ASP firması Almanya yetkilisi Michael Ewald, İsviçre Temsilcisi Zübeyde Diepenbrock ve firmanın diğer yetkilileri ile Prima Medikal firması yöneticilerinden oluşan ekibe; KSBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, SHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Saraçoğlu, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Derya Berikten  Dr. Öğr. Üyesi Hakan Akkan, Sekreter Erol Güran ile birlikte DSA programı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Koçak Sezgin, Öğr. Gör. Elif Aydın ve Öğr. Gör. Emirhan Bozoğlan eşlik etti.

"DEZENFEKSİYON, STERİLİZASYON VE ANTİSEPSİ TÜRKİYE’DE NADİR PROGRAMLARDAN"

DSA eğitim laboratuvarının da gezildiği programda, KSBÜ Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Dezenfeksiyon, Antisepsi ve Sterilizasyon (DAS) Derneği Başkanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders öğrencilere bilgilendirmelerde bulunarak, “Bu program Türkiye’de nadir programlardan biridir. Sağlık kuruluşlarında dezenfeksiyon sterilizasyon hizmetlerini yürütecek personelin eğitimi için planlanmıştır. Bu hizmetlerin ne kadar önemli olduğu Covid-19 pandemisinde bir kez daha anlaşılmıştır. Dünyada dezenfeksiyon ve sterilizasyon alanında çalışan kişilerin eğitimleri genellikle hizmet içi eğitimler ve sertifikasyon programlarıyla yapılmaktadır. KSBÜ olarak bu alanda eğitimli personelin önemini çok iyi biliyoruz ve sizler bu alanın eğitim almış öncüleri olacaksınız. Ön lisans düzeyinde alacağınız dezenfeksiyon sterilizasyon ve antisepsi teknikerliği eğitimi, alanda hizmet veren global firmaların da takdirini ve beğenisini toplamıştır. Bu takdirin önemli bir örneği de Advanced Sterilization Products’dan (ASP) gelmiştir.” dedi.

Firma yetkililerinin öğrencilere tanıtıldığı görüşmelerde; karşılıklı soru cevap şeklinde dezenfeksiyon ve sterilizasyon alanındaki iş imkanlarından, dünyada da programın muadili programların olmayışından ve üniversitede alınan eğitim kadar kişisel gelişimin öneminden bahsedildi.

ULUSLARARASI FİRMADAN TAVŞANLI SAĞLIK HİZMETLERİ MYO‘YA ZİYARET

"DEZENFEKSİYON, STERİLİZASYON VE ANTİSEPSİ TÜRKİYE’DE NADİR PROGRAMLARDAN"