TURUNCU BAYRAKLARIN TAKDİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) geçtiğimiz aylarda YÖK tarafından düzenlenen Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde, "Mekanda Erişebilirlik" kategorisinde 3 tane turuncu bayrak almaya hak kazanmıştı. Bu kapsamda üniversitemiz fuaye alanında kazanılan bayrakların takdim töreni yapıldı.

Törene KSBÜ Rektörü Prof. Vural Kavuncu, Rektörü Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın, Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Genel Sekreter Kutlu Önal ile birlikte KSBÜ Engelli Birimi Koordinatörü Ali Osman Altınay ve akademisyenler katıldı.

“DEZAVANTAJLI BİREYLERİN TOPLUMA KATILIMLARINI ÖNEMSİYORUZ”

Rektör Kavuncu tören sırasında yaptığı konuşmada engelliliğin dünyada farklı algılanan bir kavram olduğunu ifade ederek, “Bana kalırsa da o algı düzeyi o toplumun gelişmişlik düzeyini yansıtıyor. Bugün, bence refah ve gelişmiş toplum denilince dezavantajlı grupların topluma katılımını sağlayan, katılımcılığını önemseyen ülkeleri gelişmiş ülke olarak tanımlamayı tercih ediyorum. Engellilik bir hastalık değil, engellilik; fiziksel, ruhsal ya da sosyal bir durum. Doğumsal ya da sonradan olabiliyor. Yani herkesin karşılaşabileceği bir durum. Devlet olarak, sosyal devlet kapsamındaysak dezavantajlı bireylerin de topluma katılımlarını önemsiyoruz.” dedi.

“REHABİLİTASYONU MERKEZE ALMIŞ BİR ÜNİVERSİTEYİZ”

Engelli bireylerin sadece hastalık tedavileri değil, toplumsal katkıları, sosyal ve psikolojik destekleri, bunların hepsinin önem arz ettiğini belirten Rektör Kavuncu, “Bütün kamunun bunda görevi var. Ama Sağlık Üniversitesi olarak biz kendimizi birkaç adım daha önde, sorumlu olarak görüyoruz, kendimize görev biliyoruz. Çünkü sağlığın öğelerinden bir tanesi de sosyal sağlık ve katılım sağlamaktır. Yani bizim ilgilendiğimiz bir konu. Biz burada sadece personelimizin ve öğrencimizin bu noktada ihtiyaçlarını karşılamak değil, toplumun ihtiyaçlarını karşılamak ve yaygınlaştırmak yönünde projelerimizi geliştirip uygulamalar yapmak zorundayız. Bu anlamda da kurduğumuz yeni bölümler olan Ergoterapi, İş ve Uğraşı Terapisi ve Sosyal Hizmet Bölümü aslında tam da bu işin göbeğinde. Üniversite stratejileri olarak rehabilitasyonu da merkezine almış bir üniversiteyiz. Bu kapsamda da ilk olarak üniversitemizin bu dönüşüm çalışmalarına ağırlık verdik. Bu bayrakların hakkını vermek için gereken düzenlemeleri bütün fakültelerimizden, öğretim üyelerimizden bekliyoruz. Engelsiz bina, engelsiz eğitim, engelsiz sosyal yaşamı üniversitemizde oluşturalım. Emeği geçenleri kutluyor ve herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bayrakların takdiminin gerçekleşmesiyle tören sona erdi.

TURUNCU BAYRAKLARIN TAKDİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

“DEZAVANTAJLI BİREYLERİN TOPLUMA KATILIMLARINI ÖNEMSİYORUZ”

“REHABİLİTASYONU MERKEZE ALMIŞ BİR ÜNİVERSİTEYİZ”

Bayrakların takdiminin gerçekleşmesiyle tören sona erdi.