HEKİM SİNAN TIBBİ BİTKİLER MERKEZİNE İŞ BİRLİĞİ ZİYARETİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) öğretim üyeleri, Kütahya Belediyesi Hekim Sinan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette merkez yetkilisi, Halil İbrahim Tanrıkulu tarafından KSBÜ ekibine merkez hakkında bilgiler verildi.

Ziyarette, KSBÜ Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güven, KUYAM Öğr. Gör. Dr. A. Alper Efe ve KUYAM Öğr. Gör. Feyza Üstünel yer aldı.

Merkez yetkilisi Tanrıkulu KSBÜ ekibine birimin tarihçesi ve faaliyetleri hakkında bilgiler aktarırken, çok yönlü iş birliği potansiyeli üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Tanrıkulu ayrıca, Kütahya Belediyesi Hekim Sinan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezinin geçmişi, yapılanma süreci ve bahçe, sera bölümleri, kurutma, distilasyon, dolum üniteleri ve AR-GE laboratuvarı hakkında bilgiler de aktardı.

“ZAFER KALKINMA AJANSI İLE CİDDİ PROJELER YAPILDI”

Özellikle Kütahya iklimine uygun olan alternatif ürün olarak tıbbi bitki tarımının yapılması ve yaygınlaşması noktasında T.C. Zafer Kalkınma Ajansı ile de ciddi projeler yapıldığını dile getiren Tanrıkulu, merkezin tıbbi bitkiler, endemik ve aromatik peyzaj bitkileri konularında öncü olma rolünü üstlendiğini, yapılacak yeni iş birlikleri ile daha büyük potansiyele ulaşma imkanlarının doğabileceğini belirtti.

İŞ BİRLİĞİ POTANSİYELİ MASAYA YATIRILDI

Katılımcılar tarafından, Ar- Ge projeleri ve akademik girişimciliği geliştirmek adına yeni çalışmalar, buluş ve patent konuları derinlemesine ele alındı. Taraflar birlikte çalışmak için hazır olduklarını ifade ederek iş birliği potansiyelini masaya yatırdılar. Kütahya’nın hususi iklim özellikleri nedeniyle yörede yetişen tıbbi bitkilerde sekonder metabolitlerin daha kaliteli ve yüksek oranlarda olmasının yöre ekonomisi açısından önemli fırsatlar oluşturabileceği vurgulandı. Ayrıca Kütahya’da tanımlanmış 81 familyaya dahil 328 cins ve 656 tür bitki bulunması ve bu türlerden 130 adedinin endemik bitki özelliği taşımasının önemi de yapılabilecek potansiyel çalışmalar açısından değerlendirildi.

HEKİM SİNAN TIBBİ BİTKİLER MERKEZİNE İŞ BİRLİĞİ ZİYARETİ

“ZAFER KALKINMA AJANSI İLE CİDDİ PROJELER YAPILDI”

İŞ BİRLİĞİ POTANSİYELİ MASAYA YATIRILDI