15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ DEMOKRASİ NÖBETİ İLE DEVAM ETTİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Valilik önünde gerçekleşen Demokrasi Nöbeti Etkinliğine katıldı.

Etkinliğe, Kütahya Valisi Ali Çelik başta olmak üzere Kütahya protokolü ve vatandaşlar katılım sağladı. Etkinlik öncesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Millete Sesleniş Konuşması dinlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla devam etti. Tilavetin ardından Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından “Milli İrade ve Vatan Sevgisi” temalı sohbet gerçekleştirilerek, İl Müftülüğü İlahi Korosu Konseri yapıldı.

“15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu” ile Zafer Meydanı'na ulaştırılan ay yıldızlı sancağımızın şampiyon sporcu Recep Tula tarafından Vali Ali Çelik’e teslim edilmesi sonrası Kütahya protokolü tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. 15 Temmuz şehitlerimizin anıldığı ve milli irade vurgusu yapılan konuşmaların ardından Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Kahramanlık türküleri söylendi ve etkinlikte bulunanlar bayrak sallayarak türkülere eşlik ettiler.

Demokrasi Nöbeti Etkinliği; tüm Türkiye’de saat 00.13’te eş zamanlı olarak selaların okunması, İl Müftü Yardımcısı Tahsin Ekim'in dua etmesi ve 15 Temmuz’a ilişkin videolarla devam etti.

15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ DEMOKRASİ NÖBETİ İLE DEVAM ETTİ