REKTÖR KAVUNCU‘DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj paylaştı.

Rektör Kavuncu mesajında, “Bundan tam 5 yıl önce milletimiz meydanlara 'Ya istiklal, ya ölüm' ruhuyla inerek, terör örgütü FETÖ/ PDY’ye haddini bildirmiştir. Tarihimiz; milletimizin düşmanlara karşı bağımsızlığını nasıl koruduğunu gösteren destanlarla doludur. Bunlardan bir tanesi 15 Temmuz destanımızdır.

15 Temmuz’da, gözünü kırpmadan, korku nedir bilmeden, hainlerin eline geçen tankların ve topların önünde duran şanlı ve aziz milletimiz; devletimizi hiçbir kimsenin yıkamayacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Bu yüce ruha tüm dünya şahit olmuştur.

İçselleştirdiğimiz yüce ruhu nesiller boyu aktarmak için, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, sadece ülkemiz için değil tüm dünya için önemli bir gündür. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak, o geceyi hafızamızda tekrar canlandırmak ve bunun anlamını, gelecekte bizleri bekleyen tehlikeleri tekrar hep birlikte gözden geçirmeyi vazife olarak görüyor; öğrencilerimizi vatan, bayrak, devlet, birlik ve beraberlik değerlerinin üstünlüğünü ile yetiştiriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz vatan savunmasında gözünü kırpmadan seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

REKTÖR KAVUNCU‘DAN 15 TEMMUZ MESAJI