SAGİM KLİNİK ARAŞTIRMALAR VERİTABANI TANITILDI

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alper Cihan, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizi (KSBÜ) ziyaret ederek yapılan klinik araştırmaların artırılmasına yönelik çalışmalara destek olmak amacıyla SAGİM Klinik Araştırmalar Veritabanı SAGİM | KAV-1 | KAV-2 Sistemini Üniversitemiz yönetimine ve ilgili öğretim üyelerine yaptığı bir dizi toplantılarla tanıttı.

KSBÜ- Toplantıya KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Algın, Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Genel Sekreter Kutlu Önal ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Klinik Araştırma Biriminde görevli öğretim üyeleri ve araştırmacılar katıldı.

Klinik araştırmalar hakkında bilgi veren KSBÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı (AD) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fikriye Yasemin Özatik şunları söyledi: “Çeşitli hastalıklara karşı ilaç adayı olabilecek moleküllerin çeşitli aşamalardan geçerek piyasaya çıkmasını sağlayan ve öznesi insan olan araştırmalardır. Klinik araştırmaların yapılmasındaki amaç kullanıma sunulacak yeni ilaçların etkinliğini ve güvenilirliğini kanıtlamaktır. 11. Kalkınma Planı’nda Klinik araştırmalarda Türkiye’nin lider ülke konumuna getirilmesi, klinik araştırmalar konusunda farkındalık sağlanması hedeflenmiştir. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak bu hedefler doğrultusunda, Üniversitemizde yapılan klinik araştırmaların sayısının ve kalitesinin artırılması ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır.”

SAGİM KLİNİK ARAŞTIRMALAR VERİTABANI TANITILDI