KÜTAHYA’DAN İLK DEFA KATILIM SAĞLANACAK YARIŞMAYA KSBÜ DESTEĞİ

Engelliler Derneği Kütahya Şube Başkanı Hatice Yakar, Engelliler Umut Spor Kulübü üyeleri iler birlikte Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’yu makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında; KSBÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Ali Osman Altınay ve Birim Personeli Eşref Oğuzhan Cessur da yer aldı.

Koordinatör Altınay’ın eğiticiliğinde Türkiye Bedensel Engelliler Spor Fedarasyonu (TBESF) Dans Sporu 4. Türkiye Şampiyonası’na hazırlanan spor kulübü üyeleri Antalya’da söz konusu yarışmaya katılacaklar. Koordinatör Altınay söz konusu yarışmaya Kütahya’dan ilk defa katılım sağlandığını ifade etti.

Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Kavuncu şunları söyledi: “Engelli Derneğimiz güzel bir faaliyet hakkında bizi bilgilendirmek için geldiler. Bireysel sandalye dans yarışması için Üniversitemiz Engelli Koordinatörü Ali Osman Altınay'ın eğiticiliğinde aldıkları eğitim sonucunda Antalya’da bir yarışmaya katılacaklar. Biz bu faaliyetleri önemsiyoruz. Ellerinde bulunan özel basketbol için tasarlanmış tekerlekli sandalyelerle birlikte basketbol takımı kurma yönündeki projelerini de konuştuk. Bir engelli otobüsü çalışmaları var. Tamamlandığı takdirde bu noktada üniversite olarak da bir spor takımı kurma konusunda talibiz. Böylece engelli kardeşlerimizin hem bedensel aktivitelerini sağlamaları hem de sosyal hayata katılımlarında motive edici unsur olacak. Çalışmaları için tebrik ediyorum.”

KÜTAHYA’DAN İLK DEFA KATILIM SAĞLANACAK YARIŞMAYA KSBÜ DESTEĞİ