İNCELEME-ÇALIŞMA ZİYARETLERİ ESOGÜ İLE DEVAM ETTİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizde (KSBÜ) oluşturulan heyet tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) ziyaret edildi. Heyetler arası görüşmede Teknoloji Transfer Ofisi yapılanması ve kurumsal kapasitesinin artırılması üzerinde duruldu.

Taraflar arası fikir alışverişi ve bilgi paylaşımı yapılan görüşmede; KSBÜ Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güven, KUYAM Öğr. Gör. Dr. A. Alper Efe, KUYAM Öğr. Gör. Emirhan Bozoğlan ve Döner Sermaye İşletme Müdürü Mustafa Öztürk katıldı. ESOGÜ’den ise ETTOM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Şahin Coşkun, Müdür Yrd. Öğr. Gör. Halil İbrahim Özer ve FSMH Yöneticisi Uzman Ergün Çetin yer aldı.

Yapılan görüşmede, Müdür Coşkun tarafından ETTOM’un tarihçesi, yapılanma süreci ve birimleri KSBÜ heyetine anlatıldı. Coşkun özellikle proje destek ofisinden başlayıp, FSMH, patent, ticarileşme, üniversite-sanayi iş birliği ve girişimciliğe doğru giden bir seyir olduğunu vurguladı. Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güven ise sağlık öncelikli tematik Ar-Ge desteğinin ve Ar-Ge kapasitesinin artırılması üzerinde durdu.

Katılımcılar tarafından serbest buluş ve hizmet buluşu değerlendirme kriterleri, patent değerleme, akademik girişimciliği artırma, TTO AŞ kurulum süreci konuları derinlemesine ele alındı. Taraflar Ar-Ge projelerinde iş birliği için hazır olduklarını ifade ederek, Kütahya, Eskişehir ve bölge özelinde üniversite-sanayi iş birliği projelerini ele aldılar.

İNCELEME-ÇALIŞMA ZİYARETLERİ ESOGÜ İLE DEVAM ETTİ