ÇEVRE DUYARLILIĞI VE DOĞA SEVGİSİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ), Kütahya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü organizasyonunda, Üniversitemizde bulunan ağaçların bakımını yapmaya yönelik etkinlik gerçekleştirildi.

KSBÜ- Üniversite kampüsünde çevre duyarlılığı ve doğa sevgisine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Kütahya’da bulunan Sevgi Evleri’ndeki çocuklar tarafından kampüs içinde bulunan ağaçların bakımı ve sulaması yapıldı.

Etkinlikte KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın, Prof. Dr. Duygu Perçin Renders ve Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Genel Sekreter Kutlu Önal, daire başkanları, idari ve akademik personel ile birlikte Kütahya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri yer aldı.

Ağaçların bakımı öncesi Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından, çocuklara ağaç bakımı konusunda gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca ormanların geleceğimiz için önemi çocuklara anlatılarak, ağaç bakımının da gerekliliğine değinildi.

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN AŞISI VE İLACI ORMANDIR”

Etkinlik öncesi çocuklarla sohbet eden Rektör Kavuncu, KSBÜ hakkında bilgiler verdi. Kavuncu daha sonra ormanların önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Güzel bir iş için buradasınız. Bugünkü güzel işiniz nedeniyle de sizi çok tebrik ediyorum. Bugün en büyük tehlike ne diye size sorsam, birçoğu koronavirüs diyecektir. Ama biliyor musunuz dünyada koronadan misli misli daha fazla bir tehlike var şu anda. İklim değişikliği ve bunun yol açtığı sorunlar. Koronanın aşısı var, aşıyla, ilaçlarla bunun üstesinden geleceğiz. İklim değişimin aşısı ve ilacı ise ormandır, ağaçlardır, çevredir. Ama bu maalesef aşı kadar hızlı yerine gelmiyor. Bir ormanının oluşması onlarca belki yüzlerce sene sürebilen bir süreçten geçiyor. Ama tahribatı çok hızlı oluyor. Bu tahribatı çok hızlı gerçekleştirme afetlerle olabilir ama en çok da insan eliyle söz konusu oluyor. Bunun için çevreye karşı çok duyarlı olmak lazım.”

“EMEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Çocuklara şu anda yaptığı işin ne kadar önemli olduğu söyleyen Rektör Kavuncu “Sizlerin elinizle yapacağınız işin önemi var. Zaten orman teşkilatı cansiperane çalışıyor. 10 milyonlarca fidan toprakla buluşturuluyor. Siz burada bunun sorumluluğunu hissedeceksiniz. Size ormana gitmenizi öneriyorum ve ben ormana gidiyorum ve çok mutlu oluyorum. Ormanın içinde ayrı bir dünyaya giriyorsunuz. Ben sizlere buradaki emekleriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Ayrıca müdürlerimize, idarecilere, çalışanlara böyle bir şeye vesile oldukları için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Çocuklar yetkililerin verdiği bilgiler doğrultusunda ağaçların köklerini temizleyerek, sulamaya uygun hale getirdi ve hep birlikte ağaçlara su verdiler.

Etkinlik sonunda çocuklara hediyeler dağıtıldı.

ÇEVRE DUYARLILIĞI VE DOĞA SEVGİSİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN AŞISI VE İLACI ORMANDIR”

“EMEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Etkinlik sonunda çocuklara hediyeler dağıtıldı.