AFETLER KONUSUNDA FARKINDALIK ÇALIŞTAYININ AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, T.C. Kütahya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) gerçekleşen Kütahya İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) 2. Çalıştayı’nın açılış programına katıldı.

Kütahya Valisi Ali Çelik başta olmak üzere Kütahya protokolünün yer aldığı, Kütahya İl AFAD tarafından düzenlenen ve paydaşların katkılarıyla hazırlanan programda; afetlerin olası etkilerini dikkate alarak, bu etkileri en aza indirmek adına, afetler yaşanmadan önce hayata geçirilmesi gerekenleri süreç dahilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan ve sürdürülebilir nitelikte olduğu ifade edildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program; Kütahya İl AFAD Müdürü Ahmet Ali Artun, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Planlama ve Risk Azaltma Dairesi Başkanı Abdulkadir Tezcan ve diğer protokol üyelerinin konuşmaları ile devam etti.

Program, Vali Çelik ve beraberindekilerin afet masalarını ziyareti ile sona erdi.

AFETLER KONUSUNDA FARKINDALIK ÇALIŞTAYININ AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ