KSBÜ’DE 11. ULUSLARARASI HİSARLI AHMET SEMPOZYUMU‘NUN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

11. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu’nun açılışı Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) ev sahipliğinde gerçekleşti. KSBÜ Hekim Sinan Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve Kütahya protokolünün katılım sağladığı etkinlikte, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu Hisarlı Ahmet’i anarak, Kütahya’nın kültür ve sanat alanında çok zengin bir şehir olduğunu ifade etti.

KSBÜ- Sempozyumda Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, rektör yardımcıları, dernek başkanları, öğretim üyeleri, sanatçılar, basın mensupları ve davetliler yer aldı. Etkinliğe farklı şehirlerden Zoom üzerinden katılım sağlanarak, sempozyuma katkıda bulunuldu.

Açılış konuşmasını Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Altınsoy yaptı. Altınsoy sempozyumun öneminden bahsederek, katkı sunanlara teşekkür etti.

Etkinlikte Hisarlı Ahmet’in oğlu Mustafa Hisarlı da yer aldı. Onur konuğu olarak katılan Hisarlı, babasını anarak, Kütahya’ya vermiş olduğu hizmetlerden bahsetti. Mustafa Hisarlı, sempozyumu düzenleyenlere teşekkür ederek, ikinci kez KSBÜ’ye gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

“KÜLTÜR VE SANAT TOPLUMUN REFAHI İÇİN ÖNEMLİ”

Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, bu sempozyumların öneminden bahsederek şöyle devam etti: “Medeniyet bir toplumun şahsiyeti, kimliği, karakteri. Sanat ve kültür ise medeniyetin belgeleri. Yani bir medeniyet olmazsa toplum olmuyor. Bunun diğer nesillere de aktarılması gerekiyor. Bu anlamda sanat ve kültür bunun en temel öğelerinden bir tanesi. Bir ülke nasıl zengindir derseniz, evet o an için ekonomik göstergeleri çok iyi olabilir fakat bunlar belki geçici olabilir. Bir toplumun temelinde sanat ve kültür olursa, o toplumun refahı hiçbir zaman eksik kalmaz, mutlak surette dünyada kendini iddialı bir durumda tutar. Kütahya’nın kadim medeniyetler şehri olduğunu söyleyebiliyoruz. Bunun içinde de yakın zamanlarda bizleri de bilmekten veya yaşıyor olmaktan, yaşamış olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz değerli sanatçılarımız var ki, Hisarlı Ahmet bunların başında gelen büyüklerimizden. Allah rahmet eylesin. Bu anlamda bu kültürün, medeniyetin, sempozyumla taçlandırılması yapılabilecek en önemli katkı. Uğur Türkmen hocamız bu işe gönül vermiş bir hemşerimiz. Güzel Sanatlar Derneği, sanatçılarımız, Mustafa Hisarlı, değerli eşi ve isimsiz pek çok kişi. Bunlar çok büyük bir onur.”

“KSBÜ VE DPÜ SANAT VE SANATÇIYA HİZMET ETMEK İÇİN VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYOR”

KSBÜ ve DPÜ’nün sanat ve sanatçıya hizmet etmek için var gücüyle çalıştıklarını ifade eden DPÜ Rektörü Uysal, “Son zamanlarda yaptığımız etkinlikler bunu zaten gösteriyor. Dersliklerimize sanatçılarımızın isminin verilmesi, sanatçılara sahip çıkılması, 11. Hisarlı Ahmet Sempozyumu, bunun delilidir. Öncelikle biz bir eğitim kurumuyuz ve eğitim için buna ihtiyaç var. Gençlerin daha iyi yetişmesi, gençlerin ecdadıyla bağ kurması, geçmişiyle geleceği birleştirmesi için bizim sanatçıya ve sanata sahip çıkmamız lazım. 11. Hisarlı Ahmet Sempozyumu’nu düzenleyenlere başarılar diliyorum. İnşallah 111.’si de olacak. Her sene daha da güçlenerek artması dileğimizdir.” diye konuştu.

“ŞEHRİMİZİN TANITIMINDA SANATÇILARIN BÜYÜK ROLÜ VAR”

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık sempozyum hakkında şunları söyledi: “Şehrimizin gerek tanıtılmasında gerekse gelecek nesillere bu kültürün, sanatın aktarılmasında Hisarlı Ahmet başta olmak üzere, gerek merhum olmuş gerekse yaşayan sanatçılarımızın gerçekten çok büyük bir değer olduğunu kayıtlara geçirecek bu tür toplantıların şehrimizde daha çık yapılmasını canı gönülden isteyen birisi olarak biz de üzerimize düşeni yapacağız.

VALİ ÇELİK KÜTAHYALI SANATÇILARI ANDI

“Bugün 11. Hisarlı Ahmet Sempozyumu ve onun içeriği olan müzikte yeni yönelimler ve gelecekteki müzik bakış açısının tartışılacağı sempozyumun açılışı için bir araya gelmiş bulunmaktayız.” diye konuşmasına başlayan Vali Çelik şöyle devam etti, “Bu anlamda ilimize değer katan Hisarlı Ahmet başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm sanatçılarımızı rahmet, minnetle yad ediyorum. Bizim var oluşumuz, yaşama bakışımızı tanımlayan, geçmişten beri tartışılan, insanı var eden temel nokta beden ve ruh. Yani şekli ve özü. Bize ait olandan koptuğumuz zaman sadece bize yüklenen programlar haline dönüşen insanlar olmamız kaçınılmaz. Bize ait olanı, Hisarlı Ahmet’i, Ahmet Yakupoğlu’nu ve bunları yaşamın kendi içindeki ruhu için yapan insanları bir sonraki nesillere bırakmak ve onların ürettiği sanatı geliştirmek zorundayız.  Bu ruhu, bu düşünceyi paylaşmayı, bir arada olmayı, mücadeleyi, bir sonraki nesle bırakmak isteyen sanatçılarımızı minnetle anmak istiyorum. Bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere şükranlarımı arz ederim.” dedi.

Sempozyumda, Zoom üzerinden Prof. Dr. Cihan Işıkhan tarafından açılış sunumu yapıldı. Sempozyuma katkı sağlayanlara plaket takdimi yapıldı.

Programın sonunda, KSBÜ fuaye alanında EÇFOD tarafından hazırlanan fotoğraf sergisi gezildi.

KSBÜ’DE 11. ULUSLARARASI HİSARLI AHMET SEMPOZYUMU‘NUN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

“KÜLTÜR VE SANAT TOPLUMUN REFAHI İÇİN ÖNEMLİ”

“KSBÜ VE DPÜ SANAT VE SANATÇIYA HİZMET ETMEK İÇİN VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYOR”

“ŞEHRİMİZİN TANITIMINDA SANATÇILARIN BÜYÜK ROLÜ VAR”