“REJENERATİF TIP VE PLASTİK REKONSTRÜKTİF CERRAHİDE KİŞİYE ÖZEL ÇÖZÜMLER” KONULU ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUYAM) tarafından ve KSBÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Bilimler Bölümü Göz Hastalıkları Anabilim Dalından (AD) Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Köylüoğlu koordinatörlüğünde “Rejeneratif Tıp ve Plastik Rekonstrüktif Cerrahide Kişiye Özel Çözümler” konulu etkinlik düzenlendi.

KSBÜ- Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Köylüoğlu'nun yaptığı online etkinlikte konuşmacı olarak, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Gürsel Turgut yer aldı.

Başta KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu ve Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Köylüoğlu olmak üzere nazik davet için teşekkür eden Prof. Dr. Gürsel Turgut, kendi doktorluk alanı içerisindeki kişiye özel çözümlerden ve hayat hikayesinden bahsetti.

“İNSANA BİR BÜTÜN OLARAK YAKLAŞMAK GEREKİYOR”

İnsana bir bütün olarak yaklaşmak gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Turgut, “Sadece oturup yüzünü germek, yağ enjekte etmek vs. ile hayatı algılamamak gerekiyor. Çünkü bu işin bir de içsel boyutu var, hormonal boyutu var. Çünkü yaşlandıkça hormonlarımız azalıyor. Biz bu işleri yaparken de işin o tarafına da hakim olmak ve o tarafına da müdahale etmek istedik.” şeklinde konuştu.

Etkinlikte sunular yapan Prof. Dr. Turgut öğrencilere de kendi yaşadıklarından örnekler vererek tavsiyelerde bulundu.

“MESLEKTAŞLARIMIZ VE ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN GÜZEL BİR MESAJDI”

Etkinliğe katılım sağlayan Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu sunudan iki yönlü mesaj aldığını belirterek, “Bir tanesi mesleğinizdeki, profesyonelliğinizdeki; yenilikçiliği, başarıyı sergilediniz. Bu şu anda dinleyen meslektaşlarımız ve öğrencilerimiz için de elbette ilerde seçecekleri branş ve meslekte profesyonelliği iyi yapmak adına güzel bir mesajdı. Burada vurgulanması gereken daha güzel bir mesaj var. O da şu: Siz sadece plastik cerrahi uygulamasını, günceli yakalayıp yapmak değil ama yaptığınız işlemleri, metodolojiyi, materyali geliştirmek adına çalışmalar yapıyorsunuz. Taktığınız implantları kendiniz özel yöntemlerle, yenilikçi implantlar yaparak uyguluyorsunuz yani dışardan hazır implant almak yerine. Kök hücrenin alanınızda kullanımı için yol açmışsınız. Aslında bu da girişimcilik mesajıdır. Siz, yine konuştuğumuzda yurt dışına ihracata başladınız ve bir nevi sağlık turizmini yaptınız. Ben bu mesajları arkadaşlarımızın aldığını düşünüyorum. Biz de Üniversitemizde bunu destekliyoruz.” dedi.

Etkinlik, izleyicilerden gelen soruların cevaplanması ile devam etti.

“İNSANA BİR BÜTÜN OLARAK YAKLAŞMAK GEREKİYOR”

“MESLEKTAŞLARIMIZ VE ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN GÜZEL BİR MESAJDI”

Etkinlik, izleyicilerden gelen soruların cevaplanması ile devam etti.