BEN YAŞARKEN ETKİNLİĞİ DEVAM EDİYOR

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Sağlık ve İyilik Hareketi Topluluğu (SİHAT) tarafından “Ben Yaşarken” adlı online etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşmacı olarak İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Can Özlü yer aldı.

KSBÜ- KSBÜ SİHAT öğrencileri tarafından düzenlenen ve üniversitede ders veren ya da hastanede görev yapan öğretim üyelerinin geçmiş yıllardan itibaren deneyimlerinin aktarılması, onların tecrübelerini paylaşması amacını taşıyan etkinliğin moderatörlüğünü KSBÜ öğrencisi Tuğba Nur Yılmaz yaptı.

Etkinlik konuğu olan Dr. Öğr. Üyesi Can Özlü, tıp fakültesini seçme sürecinden başlayarak, bu zamana kadarki çalışmalarını öğrencileriyle paylaştı. Tıp okuma eğiliminin küçüklükten geldiğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Özlü, aynı zamanda müziğe nasıl başladığından bahsederek, işin özünde sağlık ve iyilik hareketi olduğunu vurguladı.

“EKİP OLMAK BİR ŞEYLERİ TEK BAŞINA YAPMAKTAN ÇOK DAHA KIYMETLİDİR”

Yapay zekâ çalışmalarından bahseden Özlü, “Klinik hekim olmama rağmen bir hocamızla beraber ithal bir cihazın da kullanıldığı laboratuvar açtık. Bu laboratuvarla beraber benim teknolojiye ilgim biraz daha arttı. Çünkü cihaz yapay zekâ kullanarak çalışıyordu. Yapay zekâ ile yolum da burada kesişmiş oldu. Tabii bunların her biri birer çalışma sonunda bir ekip ruhuyla oluşmuş şeyler. Bunların hiçbirini ben yaptım demiyorum. Her birini biz yaptık. Bence ekip olmak, takım olmak, grup olmak bir şeyleri tek başına yapmaktan çok çok daha kıymetlidir.” dedi.

“HIZIR KÜTAHYA’DA KULLANILIYOR”

Erzurum’da görev yaptığı sırada karşılaştığı zorlukların kendisini çözümler üretmeye yönelttiğini söyleyen Özlü, “Erzurum’da kan merkezinde sorumlu hekimlik yaptım. Buradaki kara kış beni farklı alanlara itmeye başladı. Çünkü bazen kanı uzak yerlere göndermemiz gerekebiliyor. Buna bir çözüm bulmamız gerekiyordu. Akşamları sohbet eşliğinde bir mühendis bir de doktor arkadaşımla kanı havadan ulaştırmanın yollarını düşündük. Zor yerlere, askerlerimize kan ulaştıralım; ilaç, acil ekipman ulaştıralım diyerek, Hızır Drone Projesi’ni hayata geçirdik. Normal helikopterin kalkamayacağı hava şartlarında havada kalma özelliğine sahip. Hızır şu anda Kütahya’da arama kurtarma ekiplerince kullanılıyor.” ifadelerini kullandı.

MÜZİK EĞLENCESİ DÜZENLENDİ

Denge Grubunun solistleri Oğuz Ucagök ile Ender Anılır’ın parçalarını söylemeleriyle devam eden etkinlik merak edilen soruların cevaplanması ve Dr. Öğr. Üyesi Can Özlü’nün ‘Hiçbir Türlü Bulamadım Ben Beni’ şarkısını seslendirmesi ile sona erdi.

BEN YAŞARKEN ETKİNLİĞİ DEVAM EDİYOR

“EKİP OLMAK BİR ŞEYLERİ TEK BAŞINA YAPMAKTAN ÇOK DAHA KIYMETLİDİR”

“HIZIR KÜTAHYA’DA KULLANILIYOR”

MÜZİK EĞLENCESİ DÜZENLENDİ