“EBE İHTİYACI BAŞKA MESLEKLE DOLDURULAMAZ”

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Ebelik Bölümü tarafından “Hayat Kurtaran Ebeler Desteklenmeli” temalı online etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Anadolu Ebeler Derneği Başkanı Nesibe Üzel, “Ebe ihtiyacı başka meslekle doldurulamaz.” dedi.

Ebelik haftası dolayısıyla ve 2 oturumda gerçekleşen etkinliğe; KSBÜ SBF Dekanı Prof. Duygu Perçin Renders, Ebelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Durmaz, Anadolu Ebeler Derneği Başkanı Nesibe Üzel ve KSBÜ akademisyenleri katıldı.

EBELER GÜNÜ BU SENE “VERİLERİ TAKİP EDİN, EBELERE YATIRIM YAPIN” TEMASI İLE KUTLANACAK

Etkinliğin 1. oturumunda “Değişen Dünyada Güçlü Bir Ebelik” konusuyla konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı Nesibe Üzel, her sene farklı bir tema ile kutlanan Ebeler Günü’nün, bu sene ebelerin küresel etkisini ve yatırım ihtiyacını görünür kılmak için “Verileri Takip Edin, Ebelere Yatırım Yapın” teması ile kutlanacağının altını çizdi. Uluslararası Çalışma Raporlarını sunarak, Dünya’da ve Türkiye’de ebeliğin geldiği son durumdan bahseden Nesibe Üzel, “Ebe ihtiyacı başka meslekle doldurulamaz. Daha fazla ebe sadece daha fazla kadına, ergen ve yenidoğana benzersiz ebelik bakımı erişim olanağı tanır.” şeklinde konuştu.

PANDEMİ SÜRECİNDE EBELİK KONUŞULDU

Etkinliğin 2. oturumunda ise ebelik mesleğinin farklı alanlarında çalışan Dr. Öğr. Üyesi Eylem Toker, Ebe Pakize Çalım ve Ebe Cansu Sucu’nun katılımlarıyla “Covid-19 Pandemi Sürecinde Ebelik” konuşuldu.

SBF Dekanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders konuşmalarından dolayı konuğumuza teşekkür etti.

“EBE İHTİYACI BAŞKA MESLEKLE DOLDURULAMAZ”

PANDEMİ SÜRECİNDE EBELİK KONUŞULDU