SAĞLIK EĞİTİMİNDE BAŞARILI MODEL: KSBÜ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Koçoğlu tarafından gerçekleştirilen canlı yayına katılarak, sağlık eğitiminde KSBÜ modeli hakkında bilgi verdi. Rektör Kavuncu, Sağlık Üniversitesi modelinin Kütahya’da çok iyi işlediğini belirtti.

AID Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Koçoğlu’nun canlı yayın bağlantısına katılan Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, dünyadaki ihtisaslaşan üniversitelerden örnekler vererek, KSBÜ’nün Türkiye’deki ilk sağlık temalı devlet üniversitelerinden biri olduğunu ifade etti.

“KSBÜ’DEKİ BÖLÜMLER TÜRKİYE’DE İLKLERDEN”

KSBÜ’de Dezenfeksiyon, Sterilizasyon ve Antisepsi, Ergoterapi, Dil ve Konuşma Terapisi, Adli Bilimler gibi bölümlerin Türkiye’de ilklerden olduğunu vurgulayan Rektör Kavuncu, “Sağlık temalı üniversitelerin en büyük avantajı, ilgi alanını dağıtmıyorsunuz. Bu tarz yeni bölümlere yoğunlaşabiliyor ve yatırımlar yapabiliyoruz. Kütahya yeni bölümlerle tanıştı.” dedi.

ETKİLİ SAĞLIK HİZMETİ SAĞLANIYOR

KSBÜ ile birlikte alanında başarılı doktorların Kütahya’ya kazandırıldığını ifade eden Rektör Kavuncu şunları söyledi: “Eskiden il dışına sevk çok yüksekti. Ama şu an Kütahya, başka illerden sevk alan konuma geldi. Komşu illerden hasta geliyor. KSBÜ’ye kazandırılan doktorlarımız ile birlikte bazı alanlarda merkez konumdayız. Örneğin Fizik Tedavi Rehabilitasyon Türkiye’de çok iddialı bir noktaya geldi. Hastaların yüzde 70’i büyük şehirlerden geliyor.”

“İLERİ TEKNOLOJİ KAMPÜSÜMÜZ OLACAK”

Rektör Kavuncu, yeni yapılacak Merkez Kampüs ile ilgili, “İleri teknoloji, çevreyle uyumlu akıllı bir kampüsümüz olacak.” dedi.

“KSBÜ BAŞARILI BİR MODEL”

KSBÜ’nün sağlık eğitiminde başarılı bir model olduğunu ifade eden KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Bu sistem Kütahya’da çok iyi işliyor. İhtisaslaşmak isteyen üniversiteler bizim modeli inceleyebilir.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

SAĞLIK EĞİTİMİNDE BAŞARILI MODEL: KSBÜ

“KSBÜ’DEKİ BÖLÜMLER TÜRKİYE’DE İLKLERDEN”

ETKİLİ SAĞLIK HİZMETİ SAĞLANIYOR

“İLERİ TEKNOLOJİ KAMPÜSÜMÜZ OLACAK”