“EBELER VE HEMŞİRELER İNSANLARIN KORUYUCUSUDUR”

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Ebelik Bölümü tarafından “İnsana Dair Sohbet” konulu webinar düzenlendi. Moderatörlüğünü SBF Ebelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hülya Tosun’un yaptığı webinara, KTO Karatay Üniversitesinden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurgün Platin konuşmacı olarak katıldı. Platin, “İnsanların koruyucusu ebeler ve hemşirelerdir.” dedi.

KSBÜ- Prof. Dr. Platin, insanı anlamanın ve tanımanın; inançları, değerleri ve algılamaları etkilediğini belirterek, “Bize mesleğimizin ruhunu katan insanı kavramak, bizi yönlendirir ve her bir bireye hak ettiği şekilde mesleğimizi icra etmemize olanak sağlar.” ifadelerini kullandı.

İnsanın, bu dünyada belirli bir zamanda bulunan, kendinden önce yaşayanlara ya da sonra yaşayacaklara hiç benzemeyen, yerine koyulamayacak, kendine özgü bir birey olduğunu ifade eden Platin şunları söyledi: “İnsan biriciktir, tıpkı kaşıkçı elması gibi ve tek olan her şey değerlidir. İnsana bakım verirken bunu hatırlamamız gerekir. Sorunları, sıkıntıları, yetersizlikleri, korkuları, bilinmezlikleri, çaresizlikleri, yorgunluğu, kaygıları olan insan örselenmeye açıktır. İnsanların sözcüsü, koruyucusu ve temsilcisi ebeler ve hemşirelerdir.”

“EBELER VE HEMŞİRELER İNSANLARIN KORUYUCUSUDUR”