“ANKARA’DA GURUR DOLU KÜTAHYA GÜNÜ”

TBMM Şeref Holü'nde, “Meclis Özel Kütahya Koleksiyonu Sıtkı Nida Olçar Sergisi"nin açılışı gerçekleşti. Açılışı Meclis Başkanı Mustafa Şentop yaptı. Açılışa katılan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu sergi ile ilgili, “Bugün Nida Hanım’ın kişisel koleksiyonu, Sıtkı Olçar'ın vefatının 10'uncu yılında, TBMM’nin en mutena yerinde sergilendi. Ankara’da gurur dolu bir Kütahya sanat günü yaşadık.” dedi.

Serginin açılış konuşmasını TBMM Başkanı Mustafa Şentop yaptı. Şentop, UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Çini Sanatçısı Sıtkı Olçar'ı vefatının 10. yılında eserleriyle rahmetle andıklarını belirterek, “2008 yılında UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü'nü alan, 'Çininin Picasso'su ve 'Çini Dervişi' olarak anılan Sıtkı Olçar'ın sevgili kızı Nida Olçar Hanımefendi'nin, babası ve aynı zamanda ustasının izinden giderek Türk çini sanatını, daha yukarıya taşıması, memleketimiz adına çok önemli bir kazanımdır. Yurt dışında ve yurt içinde açtığı sergilerle Kütahya ve Türkiye'yi büyük bir başarıyla temsil eden Nida Olçar'ın şahsında, geleneğimizi ve kültürümüzü çağdaş formlarla gelecek nesillere aktaran tüm sanatçılarımızla gurur duyuyoruz. Bugün açılışını yaptığımız sergiyle hem çini sanatının nadide eserlerinin Meclisimizde sergilenmesini sağlayacak hem de geleneksel çini sanatımızın ünü ülkemizin sınırlarını aşmış hünerli eli, merhum Sıtkı Usta'yı hayırla yad etme imkânı bulacağız." diye konuştu.

“KÜTAHYA BİR SANAT DİYARI”

KSBÜ Rektörü Kavuncu sergi ile ilgili şunları söyledi: “Kütahya’nın geçmişten bu yana bir sanat diyarı olduğu, nice çağlara hitap eden, nice sanatçılara ev sahipliği yaptığını, bugün de bu geleneğin devam ettirilerek bağrında birçok sanatçı barındırdığını ve bunların da hep geleceğe miras bırakılacak sanat eserlerine imza attıklarını vurgulayabilirim. Dünyanın dört bir tarafında nam salan ve tanınan sanatçılarımızın zaman zaman Kütahya’da karma sergileri olmakta. Bunlardan bir tanesi de TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un himayelerinde, Meclis’in en mutena yeri olan şeref salonunda, Sıtkı Usta’nın hem kızı hem de talebesi olan Nida Olçar Hanımefendi tarafından açılan kişisel sergiydi. Kalitesiyle çok yüksek düzeyde olan bu sergi TBMM’nin bizzat ev sahipliğinde olması dolayısıyla da çok yüksek bir tanınım seviyesine ulaşmış oldu. Burada gerek Meclis’te bulunan milletvekilleri, görevliler, bürokrasinin üst düzeydeki görevlilerinin yanı sıra, ayrıca ulusal basın da bu konuya gereken önemi verdi. Kütahya’nın zaten var olan değerlerinin tanıtımında çok önemli bir adım olan bu mutena sergi için emeği geçenlere; başta Meclis Başkanımız, milletvekillerimiz, Nida Olçar Hanımefendi olmak üzere herkese biz de Kütahya adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ankara’da gurur dolu bir Kütahya sanat günü yaşadık.”

“ANKARA’DA GURUR DOLU KÜTAHYA GÜNÜ”

“KÜTAHYA BİR SANAT DİYARI”