“21. YÜZYILDA KADIN” WEBİNARI DÜZENLENDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü Doğum, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında ‘‘21. Yüzyılda Kadın” temalı webinar düzenlendi.

KSBÜ- Moderatörlüğünü SBF Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri Doç.Dr. Fatma Başar ve Dr. Öğr. Üyesi Nigar Çelik’in yaptığı webinara, Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkan Vekili Av. Eda Eğmir Yüceer ve Kütahya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdür Vekili Şenel Öztürk katıldı.

Av. Eda Eğmir Yüceer konuşmasında ‘Kadınlar adalete erişmede neden geç kalıyorlar’ başlığı altında sorunları ve çözüm önerilerini paylaşarak,kadınların adalete erişimleri konusunda farkındalık ve bilinç düzeylerinin artırılması gerektiğine vurgu yaptı. Yüceer ayrıca adalete erişim konusunda mağduriyet yaşayan kadınlara destek olmak için her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Şenel Öztürk ise konuşmasında ‘Şiddet mağdurlarının başvurabileceği kurumlar’ konusunda bilgilendirme yaparak, ŞÖNİM’in çalışmaları ve verilen hizmetler hakkında bilgi verdi.Öztürk sunumunda şiddete uğramış kadınlara yönelik hizmetlerin yanı sıra Kütahya’da şiddeti önlemeye yönelik alınan önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkan Vekili Avukat Av. Eda Eğmir Yüceer ve Kütahya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Vekili Şenel Öztürk, davetleri için KSBÜ Hemşirelik Bölümüne teşekkür ederek konuşmalarını tamamladı.

Webinar konuşmacılara tarafından verilen şu mesajla sona erdi: “Toplumsal cinsiyet rollerine ilişkin toplum tarafından oluşturulan kalıp yargılar, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını engellemekte, kadınların temel yaşam haklarında kayıplara neden olmaktadır. Kadın hak kayıplarının ve sorunların konuşulmadığı bir Kadınlar Günü kutlaması toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığının artması ile sağlanacaktır.”

“21. YÜZYILDA KADIN” WEBİNARI DÜZENLENDİ